De Amersfoortse verzekeringen

De Amersfoortse is een van de onderdelen van ASR Verzekeringen en is zelfstandig werkzaam als inkomensverzekeraar voor bedrijven en ondernemers. Daarbij wordt de dienstverlening vooral gericht op de verkoop van financiële producten met betrekking tot de inkomensvoorziening voor ondernemers en op bedrijven met werknemers. De Amersfoortse werkt daarbij samen met verzekeringsadviseurs. De verzekeringsadviseurs waar De Amersfoortse mee samenwerkt geven een advies op maat en regelen alles omtrent het afsluiten van de gewenste verzekeringen. Het is dan ook niet mogelijk om online een financieel product af te nemen via de website van De Amersfoortse, maar uitsluitend door een tussenpersoon als een verzekeringsadviseur in te schakelen. Overigens kan wel via de website van De Amersfoortse een adviseur in de eigen omgeving worden gevonden door een postcode of plaatsnaam in te voeren.

Financiële producten van De Amersfoortse

De Amersfoortse biedt ondernemers een breed scala aan verzekeringsproducten, die vooral betrekking hebben op de inkomensvoorziening van nu en van later. De Amersfoortse heeft zich dan ook gespecialiseerd in levensverzekering en ziektekostenverzekeringen voor ondernemers en hun medewerkers. Op het gebied van pensioenverzekeringen is er een ruim aanbod van producten, waarbij men kan denken aan een collectief pensioen voor de medewerkers van bedrijven aan een koopsompolis, levensverzekering, kapitaalverzekering of bijvoorbeeld aan een lijfrente polis. Ten aanzien van ziektekostenverzekeringen kan er onder meer gedacht worden Arbeidsongeschiktheidsverzekering, die door zelfstandige ondernemers kan worden afgesloten om de financiële gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid mee te dekken. De Amersfoortse weet dat de continuïteit van een bedrijf van groot belang is en dat ziekteverzuim onder het personeel daarop invloed kan uitoefenen. Om die reden biedt De Amersfoortse de mogelijkheid om deel te nemen aan het Amersfoortse PersoneelsPlan, waarmee ziektekosten, arbeidsongeschiktheid en het pensioen voor de werknemers compleet verzekerd zijn. Het voordeel van het onderbrengen van deze verschillende verzekeringen bij één verzekeraar is dat er geen problemen ontstaan tussen verschillende verzekeraars bij wie de kosten moeten worden neergelegd. Bovendien is De Amersfoortse gespecialiseerd op het gebied van preventie ten aanzien van ziekteverzuim en ten aanzien van reïntegratie.

DAS verzekeringen

DAS is een rechtsbijstandverzekeraar die al in 1963 op het gebied van rechtsbijstand als pionier is begonnen. Het streven van deze verzekeraar is het voor iedereen toegankelijk maken van juridische kennis. Sinds de oprichting van het bedrijf zijn er vele consumenten geweest die dankzij de verzekeraar voor hun rechten hebben kunnen opkomen. Meer dan vijftig jaar na de oprichting is DAS nu in Nederland een van de grootste dienstverleners op financieel en juridisch gebied. De verzekeraar denkt mee met de consument als er sprake is van problemen en conflicten. De werkzaamheden stoppen niet bij het verstrekken van advies, want er worden door de specialisten praktische oplossingen geboden.

Dienstverlening van DAS

Bij DAS kan men onder meer terecht voor juridische bijstand via de verzekering of tegen een vooraf overeengekomen prijs. Naast rechtsbijstandverzekeringen biedt dit bedrijf ook service met betrekking tot creditmanagement. Tot deze tak van dienstverlening behoren onder meer financiering en debiteurbeheer, incasso, controle van kredietwaardigheid en factoring.

Het bedrijf beschikt over meer dan zeshonderd juridische specialisten die over een uitgebreide en specialistische kennis beschikken van meer dan veertig rechtsgebieden. Daarnaast zijn er bij het bedrijf meer dan vierhonderd incassospecialisten in dienst en beschikt DAS in Nederland over ruim twintig vestigingen. De medewerkers zetten zich volledig in voor de consument en zijn direct beschikbaar. Een ander kenmerk van DAS is dat de dienstverlening voor iedereen betaalbaar is.

Klantgericht verzekeren

DAS beschikt over het Keurmerk Klantgericht Verzekeren en voor het bedrijf zijn klantgerichtheid en kwaliteit twee belangrijke speerpunten. De verzekeraar richt zich op het aanbieden van producten en diensten die afgestemd zijn op de persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen. Het bedrijf levert op jaarbasis meer dan 150.000 adviezen met een juridische strekking en elke maand worden er 9.000 dossiers door de medewerkers afgehandeld.

DAS rechtsbijstandverzekeringen

Consumenten kunnen bij DAS een rechtsbijstandverzekering met een basisdekking afsluiten en daarnaast nog een keuze maken uit verschillende rechtsgebieden om daarvoor extra verzekerd te zijn. De rechtsgebieden hebben betrekking op consumeren en wonen, werken en daarnaast op belasting, vermogen & echtscheidingsmediation.

De basis van de rechtsbijstandverzekering van DAS biedt een uitgebreide dekking, waarbij onbeperkt telefonisch advies kan worden verkregen. Ook wordt er bijstand bij schade in het verkeer verleend en kan er op hulp worden gerekend bij medische geschillen. Verder wordt er juridische hulp verleend bij pensioenzaken en bij conflicten die betrekking hebben op het personenrecht en ouderschap.

Direct online verzekeren

Das biedt consumenten de gelegenheid om direct online de verzekering te regelen, waarbij vooraf de premie kan worden berekend. De hoogte van de premie is onder meer afhankelijk van het aantal gekozen rechtsgebieden. Er wordt in bepaalde situaties een korting verleend, bijvoorbeeld als er bij het afsluiten van een verzekering gekozen wordt voor een contractduur van 3 jaar. De premie die online wordt berekend is een maandpremie. Binnen drie minuten kan een verzekering bij DAS online worden afgesloten. De voorwaarden kunnen gedownload worden en het is ook mogelijk om alle beschikbare informatie nog eens na te lezen in de brochure die eveneens gedownload kan worden.