Jumper

Jumper verzekeringen

Jumper is een winkelformule dat in heel Nederland over meer dan vijftig vestigingen beschikt. De winkelketen richt zich op het aanbieden van diervoering en dierenartikelen. De keten kan beschouwd worden als de supermarkt onder de dierenspeciaalzaken en onderscheidt zich met betrekking tot grote winkel, gevarieerd assortiment in divers aanbod en scherpe prijzen. Als aanvulling op het uitgebreide productaanbod biedt Jumper de mogelijkheid om een huisdierenverzekering af te sluiten. De verzekering voor huisdieren is gericht op honden en katten. Het hoofdkantoor van Jumper is in Arnhem gevestigd net als het distributiecentrum.

Diersuper Jumper

Jumper is een diersuper biedt een ruim assortiment van premiummerken, maar consumenten kunnen ook voor huismerken een van de meer dan vijftig filialen bezoeken. Aangezien de gezondheid van dieren hoog in het vaandel staat en eigenaren voor onverwachte hoge kosten kunnen komen te staan, heeft Jumper de extra service voor het aanbieden van een huisdierenverzekering in het assortiment opgenomen.

Jumper heeft de administratie van de verzekeringen bij VKG in Hoorn ondergebracht. Dit bedrijf staat bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerd en heeft zich gespecialiseerd in de administratie van verzekeringen en het in behandeling nemen van schades.

Online verzekering regelen

Via de website van Jumper.nl kan een verzekering online worden aangevraagd. Het is mogelijk om een keuze te maken tussen het ontvangen van een offerte per e-mail en de polis kan direct online worden aangevraagd. Eerst kan de premie online worden berekend, waarbij er een aantal gegevens dienen worden ingevuld om een op het huisdier afgestemde offerte te kunnen aanbieden.

Jumper biedt uitsluitend de mogelijkheid om via een automatische incasso de premie te voldoen. De huisdierenverzekering bestaat uit een dekking voor medische kosten voor een kat of hond die als huisdier gehouden wordt. Kosten van ongevallen en ziekte vallen onder de dekking en er is dan ook sprake van een combinatie van een ongevallen- en ziektekostenverzekering.

Voordelen verzekeren via Jumper

Jumper biedt consumenten met een huisdier meerdere voordelen om een verzekering te af te sluiten voor medische kosten als gevolg van een ongeval en ziekte. Er wordt onder meer een uitgebreide basisdekking geboden en de consument kan zelf het eigen risico vaststellen. Er hoeft alleen verzekerd te worden wat nodig is en de premie is aantrekkelijk. De polis kan online worden afgesloten en er is online een uitgebreide informatiefolder beschikbaar. De premie is van diverse factoren afhankelijk, zoals de leeftijd en het gewicht van het huisdier. Ook de leeftijdscategorie heeft invloed op de hoogte van de premie.

Het declareren van kosten wordt geregeld via VKG in Hoorn. Indien er sprake is van kosten dan kan via de website van Jumper een declaratieformulier gedownload worden om deze in te vullen en uit te printen, waarna het formulier met de originele rekeningen naar VKG in Hoorn kan worden verzonden. Jumper raadt consumenten aan om voor de eigen administratie een kopie van de te verzenden gegevens te bewaren. Het streven is om schadeclaims binnen een week na ontvangst afgehandeld te hebben, waarna het geclaimde bedrag zo snel mogelijk op de rekening van de verzekerde zal worden gestort.