Diks motorverzekering

Online dekking meteen mogelijk

Lage premie

Gunstige premie voor jonge bestuurders

Gratis opzegservice

Diks motorverzekering

Op het moment dat iemand een motor koopt en het kenteken op naam komt te staan, zal er een verplichte verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid moeten worden afgesloten. De Diks motorverzekering is wat dat betreft een uitstekende optie vanwege de lage dekking en vanwege de mogelijkheid om de polis online af te sluiten, waarbij er meteen dekking wordt gehouden. Naast de wa dekking kan er ook voor een uitgebreidere polis gekozen worden, waarbij schade aan de eigen motor ook voor vergoeding in aanmerking komt.

Dekkingen

De meest minimale dekking met de laagste premie betreft de Diks motorverzekering voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking kan uitgebreid worden naar beperkt casco of naar volledig casco. Bij beperkt casco is er naast de wa dekking ook sprake van het vergoeden van schade aan de eigen motor. Bijvoorbeeld als de motor in brand is gevlogen of gestolen is. Schade die door eigen toedoen aan de motor is ontstaan, komt bij de beperkt casco dekking niet voor vergoeding in aanmerking. Schade door eigen toedoen wordt wel weer vergoed indien er voor de volledig casco dekking een keuze wordt gemaakt.

Aanvullingen

Aanvullend op de Diks motorverzekering kunnen er andere verzekeringen worden afgesloten, zoals de ongevallen opzittendenverzekering. Bij een ongeval van bestuurder of passagiers zal er een vast bedrag worden uitgekeerd. Een andere verzekering is de schadeverzekering voor opzittenden. Deze polis biedt dekking voor schade aan passagiers en de bestuurder als gevolg van een ongeval met de motor. De hoogte van de premie wordt gebaseerd op verschillende factoren, zoals de woonplaats, type motor, leeftijd van de verzekerde en het aantal schadevrije jaren.