Allianz Global Assistance

Allianz verzekeringen

De huidige Allianz Global Assistance verzekeringen zijn voortgekomen uit de sinds 15 november 2008 ontstane combinatie van Elvia reisverzekeringen en de alarmcentrale Mondial Assistance. Tegenwoordig wordt de laatstgenoemde naam gevoerd, waaruit meteen de doelstelling blijkt en dat is het wereldwijd hulp verlenen. Allianz Global Assistance heeft dus als uniek kenmerk dat hulpverlening en de Allianz Global Assistance verzekeringen onder één noemer worden aangeboden. In dit segment is de verzekeraar dan ook marktleider.

Online Allianz Global Assistance verzekeringen

De Allianz Global Assistance verzekeringen, zoals de uitgebreide varianten aan reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen kunnen door de consument rechtstreeks online worden afgesloten. Naast de mogelijkheid om de Allianz Global Assistance verzekeringen via internet af te sluiten, wordt ook nog altijd de optie beschikbaar gesteld om via tussenpersonen een polis bij deze verzekeraar af te sluiten. Het grote voordeel van de Allianz Global Assistance verzekeringen is dat verschillende producten de mogelijkheid bieden tot een perfecte afstemming op de wensen van de reizigers. Ook is het mogelijk om verzekeringsproducten met elkaar te combineren tegen een voordelig tarief, zoals het verzekeren van de reis en het afsluiten van een annuleringsverzekering.

Mondial Assistance Group

De Mondial verzekeringen kunnen via Allianz Global Assistance worden afgesloten en dit bedrijf maakt weer onderdeel uit van de internationale Mondial Assistance Group. Dit is een organisatie die wereldwijd als marktleider gezien kan worden op het gebied van persoonlijke diensten, hulpverleningen en reisverzekeringen. De alarmcentrale is over de hele wereld vierentwintig uur per dag bereikbaar en dat gedurende zeven dagen per week.  Bij het maken van een geschikte keuze voor één van de verzekeringsproducten kan er gebruik worden gemaakt van de productwijzer, die op de website ter beschikking wordt gesteld.