Ardanta

Ardanta verzekeringen

Ardanta is een onderdeel van ASR Nederland en is een uitvaartverzekeraar die landelijk actief is. Ardanta is tevens een handelsnaam van ASR Levensverzekering en deze onderdelen vallen samen onder de vlag van ASR Verzekeringen die ook nog andere merken aanbiedt. De verzekeringsgroep ASR is ontstaan in 1997 nadat het bedrijf De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Stad Rotterdam heeft overgenomen. Fortis heeft in 2000 de verzekeringsgroep overgenomen, maar de afkorting bleef wel behouden om daarmee het onderscheid in verzekeringsactiviteiten aan te wijzen. In 2003 werden er nog een aantal verzekeraars toegevoegd, zoals AMEV en werd Fortis ASR de nieuwe verzekeraar als onderdeel van Fortis Verzekeringen Nederland.

Ardanta aanbieder uitvaartverzekeringen

Ardanta richt zich op de markt van uitvaartverzekeringen en biedt daarin verschillende verzekeringsvormen aan. Op die manier kan altijd een passende uitvaartverzekering worden gevonden die afgestemd is op de persoonlijke wensen en situatie. De klant staat altijd centraal bij Ardanta en de verzekerde kan dan ook op een goede service rekenen.

Consumenten kunnen bij Ardanta op verschillende manieren een verzekering afsluiten. Dat kan onder meer telefonisch, waarbij er advies kan worden ingewonnen over de mogelijkheden bij de afdeling Klantcontact. De wensen zullen eerst geïnventariseerd worden, waarna beoordeeld wordt of het afsluiten van een uitvaartverzekering wenselijk is. De consument kan online meekijken en zelfs via de webcam met een van de medewerkers contact krijgen. Het advies is echter niet gratis voor nieuwe klanten.

Online verzekering afsluiten

Het is ook mogelijk om bij Ardanta online een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat kan geregeld worden via de website doodgaanendoorgaan. Op die website wordt ook uitgebreide informatie met een praktische inslag verstrekt omtrent het overlijden. Verder wordt een handige tool geboden om na te gaan of een uitvaartverzekering inderdaad nodig. Vervolgens kan de verzekering online worden afgesloten. Er kan online overigens geen persoonlijk advies worden verkregen.

Wat kan de consument van Ardanta verwachten?

Ardanta biedt begrijpelijke verzekeringen en communiceert op een heldere manier, zowel via de website als via brieven, brochures en polisvoorwaarden. De belangrijkste kenmerken van de verzekering zijn in de productwijzers te lezen die voor elk verzekeringsproduct via de website van Ardanta toegankelijk zijn. De verzekeraar maakt gebruik van de mogelijkheid om het risico te beoordelen om consumenten voor de verzekering te accepteren. Om die reden wordt naast het invullen van persoonlijke gegevens van de consument verwacht dat deze medische gegevens verstrekt op het aanvraagformulier in de gezondheidsverklaring.

De verzekeraar houdt zich aan de richtlijnen indien er veranderingen optreden in bestaande verzekeringen of als er nieuwe verzekeringen worden ontwikkeld. Er zal dan onder meer een beschrijving volgen van de toegevoegde waarde van het verzekeringsproduct, maar ook van de doelgroep en of het verzekeringsproduct met de wet- en regelgeving overeenstemt. Er wordt door Ardanta meegedaan aan het jaarlijkse onderzoek naar klanttevredenheid dat wordt uitgevoerd door het Verbond van Verzekeraars. Verder worden er door de verzekeraar zelf regelmatig klantpanels gehouden. Daaruit komt waardevolle informatie naar voren die door klanten wordt aangebracht. Er wordt dan ook door Ardanta aandacht besteed aan het verbeteren van producten, service en dienstverlening.