DELA

Dela verzekeringen

DELA verkeringen heeft als coöperatieve onderneming een belangrijke doelstelling en dat is zich te richten op de continuïteit van het leven. Een van de ambities van deze onderneming is om de financiële en praktische toekomst van verzekerden en klanten zo zorgeloos mogelijk te laten zijn. De verzekeraar biedt dan ook een breed pakket aan praktische en financiële dienstverlening, waarbij zorg, zekerheid en continuïteit hoog in het vaandel staan. Bij deze coöperatie kunnen er onder meer uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen worden afgesloten.

Dela Klantbeoordeling Premie
Overlijdensrisicoverzekering 10 PREMIE
Uitvaartverzekering 10 PREMIE

Marktleider

DELA is in Nederland marktleider met meer dan drie miljoen mensen, die bij de coöperatieve onderneming verzekerd zijn. Het is niet alleen de grootste verzekeraar op het gebied van uitvaarten, maar ook de grootste verzorger van uitvaarten. De meeste crematies en begrafenissen in België worden eveneens verzorgd door deze verzekeraar, waar deze onderneming dan ook tot de top twee van grootste verzekeraars behoort. In totaal zijn er bij de coöperatie ongeveer duizend medewerkers werkzaam. Aangezien het een coöperatieve vereniging is, hoeft er geen maximale winst behaald te worden. Het doel is om zoveel winst te realiseren dat de coöperatie financieel gezond kan blijven.

Vestigingen in Nederland

Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven en verspreid over Nederland zijn er verder 37 vestigingen van de verzekeraar te vinden. De vestigingen van de onderneming bestaan onder meer uit uitvaartcentra, dochterondernemingen en crematoria. Als er in de buurt van een verzekerde geen vestiging van de verzekeraar beschikbaar is, dan zal de zorg worden uitbesteed aan een deskundige uitvaartondernemer in de directe omgeving. Dat betekent dat een uitvaart altijd in een lokaal crematorium of lokaal uitvaartcentrum gerealiseerd kan worden.