DELA uitvaart

De DELA uitvaartverzekering biedt een zogenoemde naturapolis, waarbij alle zorg met betrekking tot de uitvaart uit handen wordt genomen. Er wordt met het DELA UitvaartPlan geen bedrag uitgekeerd bij overlijden, maar diensten verricht. De uitvaart wordt verzorgd op basis van de wensen en verder wordt er concrete hulp aan de nabestaanden geboden. De uitvaartverzorger is voor en na de uitvaart een vast aanspreekpunt en is vanzelfsprekend tijdens de uitvaart aanwezig. Er is ook een variant van de DELA uitvaartverzekering beschikbaar, waarbij er wel een geldelijke uitkering komt. Deze polis wordt aangeboden in de vorm van het DELA UitvaartPlan in Geld.

•  Uitvaart op basis van persoonlijke wensen
•  Concrete hulp en nazorg nabestaanden
•  Landelijke dekking
•  Indexering verzekerd bedrag
•  Jaarlijks minimale premiestijging

DELA uitvaartverzekering in diensten
Bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering in diensten kunnen alle kosten voor de uitvaart worden verzekerd. Iedereen tot een leeftijd van 75 jaar heeft de mogelijkheid om voor dit uitvaartplan te kiezen. Het uitvaartplan in diensten bestaat uit een dienstenverzekering van een bepaalde waarde en daarbij kan een aanvullende geldverzekering worden afgesloten voor een vrije besteding met betrekking tot de uitvaart.

De aanvullende geldverzekering biedt nabestaanden de gelegenheid om met extra wensen rekening te houden. Het minimale bedrag waarvoor de aanvullende geldverzekering kan worden afgesloten bedraagt 575 euro, maar kan naar wens worden verhoogd. Mocht er na de uitvaart geld resteren van de geldverzekering, dan wordt dat uitgekeerd aan de nabestaanden.

Concrete hulp
Voor het regelen van een uitvaart komt er veel bij kijken. DELA stelt zich op het standpunt dat nabestaanden het al moeilijk genoeg hebben met het overlijden en neemt zoveel mogelijk de praktische zorg uit handen. Ook op emotioneel vlak kan er ondersteuning worden gevonden bij DELA en dat is uniek in Nederland. Er zijn namelijk speciale consulenten nabestaandenzorg beschikbaar, die de nabestaanden een luisterend oor kunnen bieden en daarnaast ook een praktische rol vervullen. Zo wordt er informatie en advies verstrekt over het afhandelen van bankzaken en van de belastingaangifte van de overledene.

Lage premie DELA uitvaartverzekering

★★★★★
5 5 1
Het afsluiten van een DELA uitvaartverzekering kan tegen een lage premie. De premie kan onder meer laag worden gehouden doordat de verzekeraar meer dan drie miljoen leden heeft. Zorg op het gebied van uitvaart kan om die reden voordelig worden ingekocht en daar profiteren de leden van door een lagere premie te betalen. Bovendien kunnen leden meedelen in de winst van de coöperatie en worden de diensten vrijwel tegen het niveau de kostprijs aangeboden. De premie voor de DELA uitvaartverzekering dient periodiek betaald te worden en dat kan onder meer per maand, maar ook per kwartaal, zes maanden of per jaar. Bij het afsluiten van de uitvaartverzekering wordt de keuze geboden om tot het 65ste levensjaar of levenslang premie te betalen. De premie valt wat hoger uit als er voor de eerste optie wordt gekozen, maar heeft als voordeel dat er na het bereiken van de 65-jarige leeftijd geen premie meer betaald hoeft te worden. Wie de uitvaart goed geregeld wil hebben voor een scherpe premie en het prettig vindt dat er praktische hulp en ondersteuning wordt geboden aan nabestaanden kan direct online een DELA uitvaartverzekering afsluiten.