Meer uitvaartverzekeringen uitgekeerd in de winter

Meer uitvaartverzekeringen uitgekeerd in de winter

In de afgelopen winter zijn er meer uitvaartverzekeringen tot uitkering gekomen in vergelijking met een jaar ervoor. Dat komt doordat er meer personen zijn overleden en daarbij is er vooral een stijging waar te nemen in de groep mensen die een hogere leeftijd dan 80 jaar hadden. De gegevens over de stijging van het aantal overledenen in de afgelopen winter zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor Statistiek. Dat er meer ouderen zijn overleden komt in elk geval niet door een strenge winter, want het winterseizoen is mild geweest.

Uitvaartverzekeringen
Het belang van deze verzekeringen wordt duidelijk zichtbaar als er gekeken wordt naar het aantal personen dat in de afgelopen winter is overleden. Dat zijn er namelijk ongeveer 67.000 geweest en dat is zelfs negenduizend meer in vergelijking met een jaar eerder in de winter.

Onder de personen van 80 jaar en ouder is er sprake geweest van een toename van het aantal sterfgevallen van 21 procent. Dat een uitvaartverzekering van belang is mag duidelijk zijn, want na het overlijden worden de nabestaanden met kosten opgezadeld die door hen betaald moeten worden als er geen uitvaartpolis beschikbaar is.

Met de stijging van het aantal ouderen met een leeftijd boven 80 jaar lijkt het erop dat de toenemende vergrijzing ervoor zorgt dat er sprake is van een toename van sterfgevallen onder ouderen. Vergrijzing is echter niet de enige reden van de toename van het aantal sterfgevallen in de afgelopen winter.

Uitvaartverzekering afsluiten
Iedereen die nog geen polis heeft afgesloten en zelf geen spaargeld achter de hand heeft om de kosten van de uitvaart te voldoen, wordt zeker aangeraden om een polis af te sluiten. De kosten van een uitvaart loopt in de duizenden euro’s en bij speciale wensen kunnen de kosten nog hoger uitvallen.

Een crematie is in verhouding weliswaar voordeliger in vergelijking met een begrafenis, maar kost nog altijd ook duizenden euro’s. De kosten van een eenvoudige begrafenis met het laten plaatsen van een grafsteen kan zomaar boven een bedrag van 10.000 euro opkomen. Om te voorkomen dat nabestaanden voor een financiële opgave komen te staan bij overlijden, biedt een uitvaartverzekering uitkomst.

Er zijn allerlei mogelijkheden om een geschikte polis te vinden en af te sluiten. Een van de opties is om online op zoek te gaan naar een uitvaartpolis en deze te vergelijken met andere mogelijkheden om daarna voor de beste polis te kiezen. Bij het afsluiten van een polis wordt er een keuze geboden tussen verzekeringen in natura en polissen, waarbij er na het overlijden van de verzekerde een bedrag wordt uitgekeerd.

Het is aan te raden om eerst informatie door te nemen over beide mogelijkheden, zodat duidelijk wordt wat voor de persoon in kwestie de beste keuze zal zijn. Bij het afsluiten van een polis wordt gedurende een bepaalde periode op maandelijkse of andere periodieke basis een premie betaald door de verzekerde. Ook op oudere leeftijd kan nog een polis voor het regelen van de uitvaart worden afgesloten, maar dan dient er wel rekening gehouden te worden met een hogere premie.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.