HEMA

Hema verzekeringen

HEMA biedt naast een grote diversiteit aan artikelen in winkels ook een verschillend productaanbod op het gebied van verzekeringen. De afkorting van de winkelketen HEMA is van oudsher terug te voeren naar de naam van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij. Het Nederlands warenhuis beschikt tegenwoordig niet alleen maar meer over vestigingen in Nederland, maar ook in andere landen, zoals Duitsland, België en Frankrijk. Een van de kenmerken van dit warenhuis is dat het aanbod van producten zich richt op dagelijks gebruik. Met het aanbod van goedkope verzekeringen wordt aan de consumenten door de HEMA een extra service geboden.

HEMA verzekeringen

De HEMA heeft een compleet aanbod van verzekeringen in het aanbod die geschikt zijn voor consumenten. De HEMA verzekeringen kenmerken zich door eenvoud en kwaliteit voor een acceptabele premie. Consumenten die bij deze winkelketen een van de verzekeringen afsluiten, kunnen daarmee op jaarbasis een groot bedrag besparen.

Een van de redenen waarom de verzekeringspremie op een laag niveau kan worden gehouden is dat de verzekerden zelf online zaken kunnen regelen. Zo kan de polis op een eenvoudige manier online worden aangepast, maar is het ook mogelijk om online een adreswijziging door te geven. Door deze manier van werken wordt er op de kosten bezuinigd en dat merkt de klant aan de lagere premie van de verzekering.

Productaanbod verzekeringen

Het productaanbod van verzekeringen varieert van de mogelijkheid om een autoverzekering af te sluiten tot een reisverzekering regelen en van het online afsluiten van een ongevallenverzekering tot een dierenverzekering. Het productaanbod van HEMA verzekeringen is dan ook veelzijdig te noemen en naast al deze particuliere polissen wordt ook de gelegenheid geboden om voordelig een zorgverzekering af te sluiten.

Overigens treedt de HEMA op als een tussenpersoon die online bemiddeling biedt voor het afsluiten van schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. De dekking wordt ondergebracht bij Achmea Schadeverzekeringen NV die in Apeldoorn is gevestigd.

Algemene voorwaarden schadeverzekeringen

Op de website van de HEMA kunnen de algemene voorwaarden voor de schadeverzekeringen worden doorgenomen. Deze algemene bepalingen zijn van toepassing op de verschillende schadeverzekeringen die online kunnen worden afgesloten. De voorwaarden worden in een begrijpelijke taal toegelicht en voor elke schadeverzekering afzonderlijk geldt dat er bijzondere voorwaarden op van toepassing zijn.

Iedereen kan online een schadeverzekering via de website van de HEMA afsluiten. Daarbij dient de consument een eigen e-mailadres op te geven, waarbij een gebruikersnaam en wachtwoord moet worden gekozen. Bij het online afsluiten van een HEMA verzekering wordt door de aanvrager toegestemd in een maandelijkse afschrijving van de premie.

Ook dient de verzekerde met de voorwaarden van de schadeverzekering en met de informatie op de website akkoord te gaan. Er zal een e-mail worden verzonden met daarin in een link. Door deze link te volgen kan de verzekerde het klantdomein online activeren. In het klantdomein kunnen de polissen worden ingezien, maar kunnen er ook wijzigingen door worden gegeven en kan schade online worden gemeld. De klant heeft vanaf het moment van het klikken op de toegezonden link toegang tot de online polismap en kan daarin de afgesloten HEMA verzekeringen terugzien.