HEMA auto

De HEMA autoverzekering biedt keuze uit drie dekkingen en daarnaast kan er optioneel een aanvullende dekking worden geselecteerd. Naast een scherpe premie biedt een HEMA autoverzekering nog andere voordelen. De lage premie kan gerealiseerd worden doordat de verzekerde zelf alles online kan regelen. Vanaf de aanmelding voor het verzekeren van de auto tot het doorgeven van wijzigingen en het regelen van schade aan de auto. Er zijn diverse schadeherstelbedrijven aangesloten waar gebruik van kan worden gemaakt indien er sprake is van een beperkt of volledig casco dekking.

• No-claimkorting meenemen
• Scherpe premie
• Alles online regelen
• Uitstekende schadeservice
• Keuze uit aanvullende dekkingen

WA dekking, beperkt casco of volledig casco
De eerste keuze die gemaakt kan worden bij het afsluiten van een HEMA autoverzekering is die voor de dekking. Het is uiteraard belangrijk dat er voor een passende dekking wordt gekozen die aansluit bij de waarde en leeftijd van de auto en bij het risico dat de verzekerde wil lopen.

Als alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid wordt gekozen, dan zal schade aan de eigen auto niet voor een vergoeding in aanmerking komen. Dat is wel van toepassing bij de keuze voor een beperkt casco of een volledig casco dekking. Er wordt bij deze dekkingen bovendien gratis vervangend vervoer geboden indien de reparatie wordt uitgevoerd bij een van de schadeherstelbedrijven van ABS Autoherstel. Dit bedrijf zal dan een gratis leenauto regelen voor de verzekerde.

Eigen risico
Het eigen risico hangt bij herstel van de schade aan de auto af van de keuze voor het herstelbedrijf. Als een van de herstelbedrijven van ABS Autoherstel de schade repareert dan zal het eigen risico maar 135 euro bedragen. Kiest de verzekerde voor een ander bedrijf, dan zal het bedrag van het eigen risico op 300 euro gesteld worden.

Indien er sprake is van ruitschade dan kan de autoruit gerepareerd worden door Autototaalglas. In dat geval zal er geen bedrag aan eigen risico worden berekend. Er is wel sprake van een eigen risico indien de ruitreparatie door een ander bedrijf wordt uitgevoerd. Er kan dan rekening worden gehouden met een eigen risico van 135 euro. Dat bedrag aan eigen risico geldt ook indien de volledige ruit door Autototaalglas wordt vervangen en bij andere bedrijven zal het vervangen van een ruit gepaard gaan met een eigen risico van 300 euro.

Aanvullende dekkingen
Wie online een HEMA autoverzekering afsluit kan een extra dekking nemen, zoals de no-claimbescherming, pechhulp, autorechtsbijstand of de schadeverzekering inzittenden. De hoogte van de premie is afhankelijk van de gekozen dekking en van de gekozen aanvullende dekkingen.

Hulp bij overstappen naar HEMA autoverzekering
Er kan bij het afsluiten van een HEMA autoverzekering gebruik worden gemaakt van de hulp bij overstappen. De overstap kan zo snel geregeld worden. De oude verzekeringsgegevens dienen te worden ingevuld, waarna de opzegbrief naar de oude verzekeraar kan worden verzonden. De opzegbrief kan per mail of per post worden verzonden. De HEMA autoverzekering kan aansluiten op de datum waarop de bestaande verzekering bij de andere verzekeraar afloopt.