Verzekeruzelf

Verzekeruzelf verzekeringen

Verzekeruzelf is een zelfstandig bedrijf dat zonder staatsteun actief is op het gebied van verzekeringen voor de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf staat voor op de nieuwe vrijheid in het verzekeren en biedt de dienstverlening op geautomatiseerde wijze aan. Dat betekent onder meer dat consumenten online premies kunnen bereiken en met het doorlopen van vier stappen geheel zelfstandig online een verzekering kunnen afsluiten. Het is een bewuste keuze van het bedrijf om geen tussenpersonen in te zetten en geen diensten aan te bieden via een callcenter. Dat houdt in dat de volledige communicatie online verloopt, zowel via e-mail of via de website van Verzekeruzelf.nl.

Online communicatie

Dat de communicatie tussen Verzekeruzelf en consumenten volledig online verloopt, houdt in dat er daardoor flink op de uitgaven bespaard kan worden. De overheadkosten zijn namelijk zeer beperkt. Door de lagere kosten kan het bedrijf consumenten een lagere premie voor verzekeringen in rekening brengen dan er gemiddeld door verzekeraars in rekening wordt gebracht.

Een van de andere kenmerken van Verzekeruzelf is dat er sprake is van een bepaalde looptijd van een verzekering. Er geldt dan ook geen opzegtermijn, zodat een verzekerde niet voor langere tijd aan een verzekering is gebonden. Het is voor iedereen dan ook mogelijk om op ieder moment de polis te laten beëindigen. Indien er in dat opzicht teveel premie is betaald, zal dat bedrag terugbetaald worden aan de verzekerde. Dat wordt binnen een week geregeld.

Aanbod van verzekeringen

Bij Verzekeruzelf is een compleet aanbod van verzekeringsproducten te vinden. Het is net zo eenvoudig om online een autoverzekering af te sluiten als een zorgverzekering. Ook reisverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen maken onderdeel uit van het productaanbod. Speciaal voor dieren is er een aanbod dat gericht is op honden en katten, maar er kan ook een paardenverzekering worden afgesloten.

Bij Verzekeruzelf wordt er aandacht aan het milieu besteed en daarom is het streven ook papierloos te werken. Alles kan online geregeld worden met enkele uitzonderingen, zoals de ontvangst van de groene kaart die per post wordt toegezonden. De medewerkers werken een kwart van de werktijd vanuit huis en ook dat is positief voor het milieu.

Digitaal dossier

Elke verzekerde van Verzekeruzelf.nl krijgt de beschikking over een persoonlijk digitaal dossier. Het dossier is vierentwintig uur per toegankelijk en bevat onder meer informatie over de afgesloten verzekeringen. Het dossier kan naar wens worden geprint en online worden gewijzigd. Het is ook mogelijk om online andere verzekeringen af te sluiten.

Verder kan schade online gemeld worden dia de 24uurs Schadeservice. Om toegang te krijgen tot het digitaal dossier wordt er gebruik gemaakt van een gebruikersnaam en wachtwoord. In het dossier is verder informatie te vinden over de correspondentie die per e-mail is gevoerd en zijn de facturen in te zien, zodat er een compleet verzekeringsoverzicht wordt geboden.

Schademeldingen worden gelijk in behandeling genomen nadat deze zijn gemeld via het persoonlijk digitaal dossier. Er wordt na de melding telefonisch contact opgenomen met de verzekerde door de schadebehandelaar. Nadat de schadevaststelling heeft plaatsgevonden, zal het bedrag van de schade binnen 24 uur worden uitbetaald.