Hoge no-claimkorting

Gratis ongevallendekking

Afbouw eigen risico

Ruime dekking

Dagelijks opzegbaar

Verzekeruzelf bootverzekering

De Verzekeruzelf bootverzekering is een zogenoemde pleziervaartuigverzekering. Deze verzekering kan voor verschillende typen boten worden afgesloten. Zo is het mogelijk om een zeilboot te verzekeren, maar komt ook een speedboot daarvoor in aanmerking net als een jacht of een motorboot. Er worden een aantal voordelen geboden bij het afsluiten van een Verzekeruzelf bootverzekering. Er kan bijvoorbeeld van een hoge no-claimkorting geprofiteerd worden indien er zonder schade te veroorzaken gevaren wordt. Zo zijn er nog meer voordelen die automatisch van toepassing zijn als voor deze polis wordt gekozen.

Alles online regelen

Bij Verzekeruzelf kan alles online worden geregeld. Dat begint al met het berekenen van de premie van de bootverzekering en eindigt niet met het afsluiten van de polis. Indien de boot eenmaal is verzekerd, kunnen namelijk ook andere zaken online worden geregeld. Bijvoorbeeld het doorgeven van een wijziging in het adres, maar ook het melden van schade kan op een gemakkelijke manier via internet worden gedaan.

Voordelen Verzekeruzelf bootverzekering

De hoge no-claimkorting is een van de vele voordelen van de Verzekeruzelf bootverzekering, maar de verzekerde profiteert van nog meer voordeel. Indien er sprake is van schadevrij varen wordt de hoogte van het eigen risico namelijk afgebouwd. Een ander voordeel van de pleziervaartuigverzekering is dat 20 procent van de inboedel op de boot zonder extra kosten meeverzekerd is. Voor opvarenden is er verder een gratis ongevallendekking en er kan een beroep worden gedaan op de juridische verhaalservice voor schadebedragen die onder het bedrag van het eigen risico zijn gelegen. Bij eigen gebrek geldt er tot slot nog een ruime dekking.

Premie bootverzekering

De hoogte van de premie van de bootverzekering van Verzekeruzelf is van diverse factoren afhankelijk. Het type boot speelt daarbij bijvoorbeeld een rol. Bij het online berekenen van de premie van de pleziervaartuigverzekering wordt dan ook gevraagd in welke vaartuigcategorie de boot van verzekerde valt. Betreft het bijvoorbeeld een catamaran, motorboot of gaat het om een rubberboot of een zeilboot met kajuit.

 

De dagwaarde dient bij de online berekening eveneens te worden opgegeven net als de lengte en het vermogen in PK’s. Het aantal schadevrije jaren is ook van invloed op de premie en daar wordt dan ook expliciet naar gevraagd. Er kan bovendien gekozen worden voor het meeverzekeren van een trailer en het vaargebied dient te worden vermeld. Bij de dekking kan er een keuze worden gemaakt tussen de basisdekking, aansprakelijkheid of uitgebreide dekking.

 

Het eigen risico kan de verzekerde aan de hand van de marges zelf bepalen. Zo is het mogelijk om de keuze te maken tussen een eigen risico van 250 euro of 500 euro bij een basisdekking tot 75.000 euro. De informatietabel geeft bij de online berekening van de premie van de Verzekeruzelf bootverzekering de mogelijkheden met betrekking tot het eigen risico weer. Daar kan de verzekerden dan ook een keuze uit maken.

 

Voor het online berekenen van de premie zijn verschillende gegevens nodig, maar dan kan er ook een premie op maat worden geboden voor de Verzekeruzelf bootverzekering.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.