Verzekeruzelf bootverzekering

Hoge no-claimkorting

Gratis ongevallendekking

Afbouw eigen risico

Ruime dekking

Dagelijks opzegbaar

Verzekeruzelf bootverzekering

De Verzekeruzelf bootverzekering is een zogenoemde pleziervaartuigverzekering. Deze verzekering kan voor verschillende typen boten worden afgesloten. Zo is het mogelijk om een zeilboot te verzekeren, maar komt ook een speedboot daarvoor in aanmerking net als een jacht of een motorboot. Er worden een aantal voordelen geboden bij het afsluiten van een Verzekeruzelf bootverzekering. Er kan bijvoorbeeld van een hoge no-claimkorting geprofiteerd worden indien er zonder schade te veroorzaken gevaren wordt. Zo zijn er nog meer voordelen die automatisch van toepassing zijn als voor deze polis wordt gekozen.

Alles online regelen

Bij Verzekeruzelf kan alles online worden geregeld. Dat begint al met het berekenen van de premie van de bootverzekering en eindigt niet met het afsluiten van de polis. Indien de boot eenmaal is verzekerd, kunnen namelijk ook andere zaken online worden geregeld. Bijvoorbeeld het doorgeven van een wijziging in het adres, maar ook het melden van schade kan op een gemakkelijke manier via internet worden gedaan.

Voordelen Verzekeruzelf bootverzekering

De hoge no-claimkorting is een van de vele voordelen van de Verzekeruzelf bootverzekering, maar de verzekerde profiteert van nog meer voordeel. Indien er sprake is van schadevrij varen wordt de hoogte van het eigen risico namelijk afgebouwd. Een ander voordeel van de pleziervaartuigverzekering is dat 20 procent van de inboedel op de boot zonder extra kosten meeverzekerd is. Voor opvarenden is er verder een gratis ongevallendekking en er kan een beroep worden gedaan op de juridische verhaalservice voor schadebedragen die onder het bedrag van het eigen risico zijn gelegen. Bij eigen gebrek geldt er tot slot nog een ruime dekking.

Premie bootverzekering

De hoogte van de premie van de bootverzekering van Verzekeruzelf is van diverse factoren afhankelijk. Het type boot speelt daarbij bijvoorbeeld een rol. Bij het online berekenen van de premie van de pleziervaartuigverzekering wordt dan ook gevraagd in welke vaartuigcategorie de boot van verzekerde valt. Betreft het bijvoorbeeld een catamaran, motorboot of gaat het om een rubberboot of een zeilboot met kajuit.

 

De dagwaarde dient bij de online berekening eveneens te worden opgegeven net als de lengte en het vermogen in PK’s. Het aantal schadevrije jaren is ook van invloed op de premie en daar wordt dan ook expliciet naar gevraagd. Er kan bovendien gekozen worden voor het meeverzekeren van een trailer en het vaargebied dient te worden vermeld. Bij de dekking kan er een keuze worden gemaakt tussen de basisdekking, aansprakelijkheid of uitgebreide dekking.

 

Het eigen risico kan de verzekerde aan de hand van de marges zelf bepalen. Zo is het mogelijk om de keuze te maken tussen een eigen risico van 250 euro of 500 euro bij een basisdekking tot 75.000 euro. De informatietabel geeft bij de online berekening van de premie van de Verzekeruzelf bootverzekering de mogelijkheden met betrekking tot het eigen risico weer. Daar kan de verzekerden dan ook een keuze uit maken.

 

Voor het online berekenen van de premie zijn verschillende gegevens nodig, maar dan kan er ook een premie op maat worden geboden voor de Verzekeruzelf bootverzekering.

Beoordelingen van onze klanten

Reisverzekering online

Aegon-Reis
★★★☆☆
Aegon biedt bij de Reisverzekering Online de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Indien er sprake is van een reisverzekering binnen het Woon&Vrije Tijdpakket dan wordt er geen eigen risico gehanteerd. De verzekerde kan bij het online afsluiten van een Aegon reisverzekering de keuze maken om het eigen risico te bepalen op een bedrag tussen 0 euro en 200 euro. De premie van de Aegon reisverzekering kan gelijk online worden vastgesteld en de polis kan meteen worden afgesloten.... ”
- Michael Helmerst

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou

Standaard dekking

Achmea-reis
★★★★☆
“De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.”
- Florine Veldman