Aegon WA verzekering

Keuze verzekerd bedrag

Geen eigen risico

Dekking over de hele wereld

Uitwonend studerend kind meeverzekerd

Scherpe premie

Aegon WA-verzekering

De Aegon WA verzekering is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering die een wereldwijde dekking biedt. Het verzekeren voor de persoonlijke aansprakelijkheid en dat van gezinsleden wordt geadviseerd om eventuele hoge kosten te voorkomen. Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin er schade aan derden kan worden toegebracht. Denk maar eens aan het omstoten van een dure vaas of een huisdier dat ontsnapt en schade kan toebrengen. Het is dan in elk geval prettig om voor de financiële gevolgen daarvan verzekerd te zijn en dat is mogelijk door een Aegon WA verzekering af te sluiten.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

De dekking van de aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming tegen de financiële gevolgen voor een situatie waar de verzekerde of een meeverzekerde aansprakelijk voor wordt gesteld. Dagelijks zijn er gebeurtenissen waardoor er schade bij een ander kan ontstaan. Bijvoorbeeld als een verzekerde tijdens een fietstocht even niet oplet en zomaar tegen een auto aanrijdt die geparkeerd staat. Als de auto dan is beschadigd, kan de eigenaar de fietser aansprakelijk stellen en de schade verhalen.

 

In bovenstaande situatie biedt de Aegon WA verzekering uitkomst, want de schade wordt dan volledig vergoed. Ook als een kind in het gezin bijvoorbeeld in de tuin aan het voetballen is en de bal net even te hoog schopt waardoor de bal tegen de ruit van de buren aankomt. De schade die daaruit voortvloeit, is eveneens verzekerd. Dat geldt ook als een huisdier zoals een hond tijdens het maken van een wandeling ineens uitvalt naar een andere hond, waardoor er kosten worden gemaakt bij de dierenarts. Het spreekt voor zich dat een ieder het beste af is met een aansprakelijkheidsverzekering.

Keuze verzekerd bedrag

Bij het afsluiten van een Aegon WA verzekering is er sprake van de mogelijkheid om een keuze te maken uit diverse verzekerde bedragen. Het laagste verzekerde bedrag dat geselecteerd kan worden bedraagt 1.2500.000 euro en het hoogste verzekerde bedrag is vastgesteld op een bedrag van maximaal 2.500.000 euro.

 

Premie berekenen en online WA verzekering bij Aegon afsluiten
Op de website van Aegon kan online een premieberekening voor de Aegon WA verzekering worden uitgevoerd, waarna de aansprakelijkheidsverzekering online afgesloten kan worden. Bij het berekenen van de premie wordt eerst naar een aantal algemene gegevens gevraagd, zoals de ingangsdatum van de verzekering en de gezinssamenstelling.

 

Nadat de gevraagde gegevens zoals de postcode en de geboortedatum eveneens zijn ingevuld wordt het volgende scherm getoond, waarin de basispremie staat vermeld. Op dit moment kan de verzekerde besluiten om een ander dan het vermelde verzekerde bedrag te selecteren. De premie zal daar dan op worden aangepast. Overigens wordt de premie per maand weer gegeven.

 

Indien de premie akkoord wordt bevonden, dan kan de volgende stap worden genomen om de aansprakelijkheidsverzekering bij Aegon af te sluiten. Er zal dan naar de persoonlijke gegevens van de verzekerde worden gevraagd en er dienen nog een aantal vragen beantwoordt te worden. Daarna kan de polis online worden afgesloten.

Beoordeling van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk