ANWB caravanverzekering

Hulp ANWB Alarmcentrale

Gunstige premie 2ehands caravan

Tot 70 korting bij hagelbestendig dak

Keuze uit aanvullende dekkingen

Ook voor stacaravan en vouwwagen

ANWB caravanverzekering

Met de ANWB caravanverzekering kan iedereen met een gerust en zeker gevoel op vakantie. Het op reis gaan met een caravan biedt veel vrijheid, waarbij de vakantie kan worden doorgebracht in Nederland of in het buitenland. De ANWB biedt wat dat betreft eveneens volop vrijheid met een basisdekking en de keuze om een van de aanvullende dekkingen af te sluiten. De verzekeraar staat bekend als een uitstekende hulpverlener met betrekking tot recreatie en vrije tijd. Daarom wordt er ook een complete caravanverzekering met diverse voordelen geboden.

Basisdekking ANWB caravanverzekering

De basisdekking van de caravanverzekering is compleet, kent meerdere voordelen en kan ook afgesloten worden voor stacaravans en vouwwagens. Bij een nieuwe caravan wordt er een nieuwwaarderegeling van vijf jaar toegepast. Dat bekent dat tot en met het vijfde jaar van de caravan de nieuwwaarde ervan onder de dekking van de caravanverzekering valt.

Bij de aanschaf van een tweedehands caravan wordt op basis van de dekking de regeling van drie jaar aanschafwaardedekking gehanteerd. Zo wordt na de eerste drie jaren na het kopen van de caravan het aankoopbedrag vergoed indien er een schadesituatie ontstaat, waarbij er sprake is van verlies van de caravan.

Verzekeren tegen schade door hagel en storm

Een van de aanvullende mogelijkheden op de ANWB caravanverzekering is het afsluiten van een verzekering tegen schade door hagel en storm. Mocht de caravan van een hagelbestendig dak zijn voorzien, dan wordt er bij deze aanvullende dekking een korting van 70 procent op de premie verstrekt. Het eigen risico komt te vervallen als er sprake is van een toercaravan met een hagelbestendig dak.

Een dak van een caravan wordt als hagelbestendig beschouwd als het caravandak van polyester is. Indien de caravan een bouwjaar van minimaal 2005 heeft, dan is er een certificaat verstrekt als er sprake is van een hagelbestendig dak.

Dekking voor inventaris

De dekking voor inventaris kan als aanvullende module worden afgesloten bij de ANWB caravanverzekering. Er kan daarbij een keuze uit drie verschillende bedragen worden gemaakt. Zo kan er voor een verzekerd bedrag van 750 euro, 1.500 euro of voor 2.500 euro worden gekozen. De schade aan de inventaris in de caravan is verzekerd tot het gekozen bedrag.

Tot slot kan er nog een keuze worden gemaakt voor de dekking rechtsbijstand die eveneens als aanvulling kan dienen op de caravanverzekering van de ANWB. Deze module biedt uitkomst in juridische situaties waarbij de caravan betrokken is geweest. Er wordt zowel juridische bijstand in Nederland als in het buitenland verleend. Overigens is de rechtsbijstanddekking voor leden van de ANWB al gratis, zodat deze niet nog een keer hoeft worden verzekerd.

Bij het afsluiten van een ANWB caravanverzekering kan er van kortingen gebruik worden gemaakt. Bijvoorbeeld als men lid is van de ANWB of als er sprake is van andere verzekeringen die eveneens bij deze verzekeraar zijn ondergebracht. Deze kortingen bestaan naast de eventuele korting voor het hagelbestendige dak.

Beoordeling van onze klanten