ANWB reisverzekering

Ook in Nederland

Kortlopend of doorlopend

Goed verzekerd

Zonder zorgen op reis

Annuleringsverzekering mogelijk

ANWB reisverzekering

De ANWB reisverzekering is geschikt voor iedereen, die op vakantie gaat. Of dat nu voor korte of voor langere tijd is en of het nu om een eenmalige reis of om meerdere korte vakanties per jaar gaat. U kunt met het afsluiten van dit verzekeringsproduct in elk geval zonder zorgen op vakantie, want u bent immers goed verzekerd. Met de ANWB reisverzekering bent u niet alleen buiten Nederland verzekerd, maar kunt u ook tijdens weekendjes weg in Nederland met een gerust hart op reis gaan.

Doorlopende of kortlopende ANWB reisverzekering

Bij deze verzekeraar hebt u de mogelijkheid om voor een doorlopende of kortlopende variant te kiezen. Een kortlopende variant wordt aangeraden als u één keer per jaar op vakantie gaat. Bent u vaker van huis en gaat u veel weekendjes weg of meerdere malen per jaar op vakantie, dan is het raadzaam om voor de doorlopende variant te kiezen. Deze variant is in dat geval namelijk veel voordeliger en dat scheelt in de portemonnee.

Reis annuleren met ANWB reisverzekering

Er kunnen zich altijd situaties voordoen waardoor een geplande reis geen doorgang kan vinden. Als u de volledige reissom hebt betaald, dan krijgt u niet zomaar het geld terug als de vakantie niet doorgaat. Dat kan wel als u besluit om een annuleringsverzekering af te sluiten, waarbij er ook weer mogelijkheden zijn voor de keuze voor een doorlopende of een kortlopende variant.

Langdurig verblijf buitenland

De ANWB reisverzekering omvat een aantal verschillende producten, zoals u hierboven hebt kunnen lezen. Als u langer dan twee maanden op reis gaat, bijvoorbeeld voor een studie of stage in het buitenland, dan kunt u een bijzondere reispolis afsluiten. Hierin werkt de verzekeraar overigens samen met OOM Verzekeringen, die zich daarin gespecialiseerd heeft.

Premie en kenmerken

ANWB doorlopende reisverzekering

 

Leden krijgen vijf procent korting op de ANWB doorlopende reisverzekering. Elk kind is tot en met de leeftijd van vier jaar gratis meeverzekerd. In het onderstaand schema worden de bedragen weergegeven zonder de ledenkorting.

In principe geldt de maximale dekking per persoon, want voor gezinnen en koppels kunnen andere bedragen gelden van toepassing zijn. Het is aan te raden om altijd de polisvoorwaarden te controleren aangezien de dekking en maximale bedragen per aanbieder kunnen verschillen.

Premieberekening en afsluiten
Product Reisverzekering
Type Doorlopend
Basispremie volwassene € 15,60 op jaarbasis
Basispremie koppel € 25,20 op jaarbasis
Basispremie gezin € 31,20 op jaarbasis
Basisdekking Hulpverlening personen
Dekkingsgebied Heel Europa
Maximale reisduur Zestig dagen aaneengesloten
Poliskosten eenmalig € 3,75
Opmerking Premie mogelijk met 5% ANWB ledenkorting. Plus 5% korting voor een combinatie van Reis- en annuleringsverzekering.

Dekking
Rubriek Maximale dekking*
Hulpverlening Kostprijsvergoeding
Vergoeding bagage Aanvullende dekking tot € 3.000,-
Medische kosten Aanvullende dekking met kostprijsvergoeding
Annulering Aanvullende verzekering tot € 1.500,-
Ongevallen Aanvullende verzekering tot € 75.000,-
Wintersport / onderwatersport Aanvullende dekking voor schade of diefstal van wintersportuitrusting en mogelijke huur van de vervanging van de wintersportuitrusting zijn verzekerd met de wintersportdekking. Ook onvoorziene kosten komen in aanmerking voor een vergoeding, zoals voor een gipsvlucht.
Geld en cheques Aanvullende dekking. Maximaal bedrag van € 300, -
Rechtsbijstand Aanvullende verzekering
Bagage eigen risico € 50,-

Beoordelingen van onze klanten

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou