Univé fietsverzekering

Univé fietsverzekering

De Unive fietsverzekering biedt dekking tegen beschadigingen, aanrijding en diefstal. De premie is altijd laag en daarbij wordt er niet gekeken naar het type fiets, want alle soorten fietsen kunnen verzekerd worden, variërend van stadsfietsen tot racefietsen. Voor elektrische fietsen kan er zelfs een aparte verzekering worden afgesloten bij deze verzekeraar. Bovendien behoort het ook tot de mogelijkheden om een tweedehands fiets te verzekeren. Fietsfanaten die de fiets meenemen op vakantie naar het buitenland kunnen onbezorgd op reis, want fietsen zijn in Europa en in alle landen die aan de Middellandse Zee zijn gelegen verzekerd.

Fiets verzekeren

Elk jaar weer worden er een half miljoen fietsen gestolen in Nederland en daarom is het verstandig om een Unive fietsverzekering af te sluiten. Fietsen worden bij deze verzekeraar met een volledige dekking en tegen de beste voorwaarden verzekerd. Bij diefstal van de fiets zal er een bedrag worden uitgekeerd en bij schade door aanrijdingen of beschadigingen geldt dat eveneens. Verzekerden kunnen overigen een korting op de premie krijgen als de fiets over een Diefstal Preventie Chip beschikt.

Diefstal van de fiets

Bij het afsluiten van de Unive fietsverzekering moet er voor de diefstaldekking rekening meegehouden worden dat er gebruik wordt gemaakt van een fiets met een ART goedgekeurd slot. De fietsverzekering kan voor een periode van drie jaren worden afgesloten en tegen een voordelige premie kan deze periode nog eens verlengd worden met drie jaren. Voor nieuwe fietsen geldt een nieuwwaarderegeling van drie jaar en voor tweedehands fietsen geldt bij diefstal dat de waarde van de fiets wordt uitgekeerd in de vorm van het bedrag dat voor de fiets betaald is.

Beoordeling van onze klanten

Reisverzekering online

Aegon-Reis
★★★☆☆
Aegon biedt bij de Reisverzekering Online de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Indien er sprake is van een reisverzekering binnen het Woon&Vrije Tijdpakket dan wordt er geen eigen risico gehanteerd. De verzekerde kan bij het online afsluiten van een Aegon reisverzekering de keuze maken om het eigen risico te bepalen op een bedrag tussen 0 euro en 200 euro. De premie van de Aegon reisverzekering kan gelijk online worden vastgesteld en de polis kan meteen worden afgesloten.... ”
- Michael Helmerst

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou

Standaard dekking

Achmea-reis
★★★★☆
“De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.”
- Florine Veldman