Univé reisverzekering

U kunt een Univé reisverzekering afsluiten als u meerdere keren per jaar op reis gaat, maar ook als u slechts van één vakantie per jaar geniet. U kunt daarbij met de keuze voor één van de reisverzekeringen rekening houden, zodat een op maat gegeven dekking tot stand kan komen.

• Lage premie
• Snelle afhandeling schade
• Uitgebreide dekkingsvarianten
• Klantvriendelijke service
• Premiekorting mogelijk

Tot 10% korting

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende dekkingsvariant is bij uitstek geschikt voor degene, die meerdere malen per jaar op vakantie gaat of reizen maakt naar het buitenland. Hiervoor biedt deze verzekeraar het zogenaamde Comfortpakket en het Budgetpakket. Het standaard pakket is geschikt voor Europa en het Comfortpakket kan worden afgesloten als u over de hele wereld optimaal verzekerd wilt zijn tijdens uw reis of vakanties. Deze verzekeringsvarianten kunnen overigens heel simpel worden uitgebreid met bijvoorbeeld een annuleringsverzekering of een Autohulppakket.

Kortlopende reisverzekering

De kortlopende dekkingsvariant van Univé biedt uitkomst als uw reizen of vakanties zich beperken tot een eenmalige jaarlijkse actie. U bent met deze dekkingsvariant verzekerd tegen belangrijke risico’s waar iedereen mee te maken kan krijgen. Hulpverlening bij een ongeval behoort bijvoorbeeld tot de verzekerde risico’s, maar ook kan er een vergoeding worden verkregen als er sprake is van extra verblijfskosten of extra reiskosten als er bijvoorbeeld een ziekenhuisopname in het buitenland heeft plaatsgevonden. Ook bij deze variant kan er weer een keuze worden gemaakt tussen een standaarddekking of een uitgebreidere dekkingsvariant.

Aanvullende verzekeringen

De kortlopende en doorlopende verzekeringsvarianten kunnen worden aangevuld met extra dekkingen, zoals een annuleringsverzekering, een wintersportdekking, een werelddekking, vergoeding van medische kosten en met een Autohulppakket. U hebt dus zelf de mogelijkheid om een op maat gemaakt pakket samen te stellen, zodat u altijd goed verzekerd op reis kunt gaan. U kunt alle verzekeringen direct online afsluiten bij deze verzekeraar.

Premie en kenmerken

Univé doorlopende reisverzekering

De Univé doorlopende reisverzekering is beschikbaar in de vorm van een Budgetpakket. Deze reisverzekering kan naar eigen inzicht worden samengesteld door voor aanvullende dekkingen en aanvullende verzekeringen te kiezen. Compleet verzekerd op reis gaan is mogelijk met de Univé doorlopende reisverzekering met aanvullingen.

 Premieberekening en afsluiten
ProductReisverzekering - Budgetpakket
Type Doorlopend
Basispremie volwassene€ 23,00 op jaarbasis
Basispremie koppel€ 42,00 op jaarbasis
Basispremie gezin€ 50,00 op jaarbasis
BasisdekkingHulpverlening, geld en cheques, bagage
DekkingsgebiedHeel Europa. Keuze werelddekking mogelijk
Maximale reisduurZestig aaneengesloten dagen
Poliskosten eenmalig€ 3,50
Opmerkinggeen

Aanvullende dekking en verzekering
RubriekMaximale dekking*
HulpverleningKostprijsvergoeding
BagagedekkingMaximaal € 2.500,-
Medische kostenAanvullende dekking. Kostprijsvergoeding
AnnuleringAanvullende verzekering maximaal € 1.500,-
OngevallenAanvullende verzekering maximaal € 50.000,-
Wintersport / onderwatersportAanvullende verzekering. De wintersportdekking verzekert de wintersportuitrusting, zoals ski’s en skikleding, maar ook de kosten van een eventuele gipsvlucht.
AutohulpAanvullende dekking
Geld en chequesMaximaal € 250,-
RechtsbijstandMaximaal € 5.000,-
Bagage eigen risico€ 50,- per gebeurtenis

* De maximale dekking is van toepassing per persoon, maar er gelden uitzonderingen ten aanzien van de maximale dekking voor koppels en gezinnen. De voorwaarden en maximale vergoedingen kunnen per aanbieder verschillen. Daarom wordt aangeraden de voorwaarden altijd te checken.

Details van de Univé doorlopende reisverzekering

Standaard dekking

Er wordt met de Univé doorlopende reisverzekering standaard een dekking geboden voor vervoer en persoonlijke hulpverlening. De dekking voor bagage bedraagt maximaal 2.500 euro met lagere bedragen voor elektronica, zoals filmcamera’s, spelcomputers en geluidsapparatuur van maximaal 1.500 euro. Brillen komen voor een maximale vergoeding van 250 euro in aanmerking. Het dekkingsgebied heeft betrekking op Europa, maar een werelddekking behoort tot de mogelijkheden. Geld en cheques komen voor een maximale vergoeding van 250 euro in aanmerking. Op jaarbasis geldt hiervoor een maximale vergoeding van 750 euro voor de verzekerde personen.

Aanvullende verzekeringen en dekkingen

Er kan gekozen worden voor aanvullende dekkingen voor de Univé doorlopende reisverzekering. Er kan een ongevallenverzekering worden afgesloten met maximale vergoedingsbedragen van 50.000 euro bij overlijden en van 25.000 euro indien er sprake is van blijvende invaliditeit. De werelddekking kan als aanvulling worden afgesloten en dat geldt ook voor wintersport, medische kosten en autohulp. Naar wens kan de maximale reisduur van zestig dagen uitgebreid worden naar 180 aaneengesloten dagen. Er kan naast de Univé doorlopende reisverzekering ook een annuleringsverzekering worden afgesloten met een maximale dekking van 1.500 euro of van 3.000 euro. Ook is er nog een studie/stage dekking in het buitenland mogelijk voor een periode van maximaal 180 aaneengesloten dagen.

Conclusie Univé doorlopende reisverzekering

★★★★★
5 5 1
De Univé doorlopende reisverzekering biedt de mogelijkheid van een zeer uitgebreide dekking. Bij het Budgetpakket met Europadekking wordt er voor de bagage maximaal een vergoeding van 2.500 euro per reis en per verzekerde verstrekt. Kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Univé is een verzekeraar zonder winstoogmerk en dat is terug te zien in de premie. Er wordt gratis reisrechtshulp geboden en bij de maximale reisduur kan er voor een uitbreiding naar 180 dagen worden gekozen in plaats van de standaard zestig dagen. Er wordt een fikse premiekorting geboden indien er naast de Univé doorlopende reisverzekering ook nog andere verzekeringen worden afgesloten. De annuleringsverzekering wordt aangeboden met een dekking van 3.000 euro of 1.500 euro. Er wordt door Univé de keuze geboden tussen een reisverzekering met het Budgetpakket of het Comfortpakket, waarbij er verschillen zijn in de maximale reisduur en in het dekkingsgebied. Het Comfortpakket biedt een uitgebreidere standaard dekking met onder meer een werelddekking, medische kosten, ongevallendekking en wintersportdekking.

 

Beperking Univé doorlopende reisverzekering

De Univé doorlopende reisverzekering Budget kent de beperking van maximaal zestig aaneengesloten reisdagen en een uitsluiting voor zakenreizen.

ReviewsMeer..Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
1.Zelf
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
Tot 20% korting
informatie
€ 5.000,00
€ 1,39
Zelf reisverzekering
2.allianz-global-assistance
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 1.000,00
€ 1,75
allianz-global-assistance reisverzekering
3.anwb
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.000,00
€ 1,33

Centraal Beheer Achmea reisverzekering
4.Centraal Beheer Achmea
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 3,34
Centraal Beheer Achmea reisverzekering
5.unive
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 3.500,00
€ 1,87
unive reisverzekering
6.Nationale Nederlanden
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 2,23
nationale reisverzekering
7.aegon
Reisverzekering ★★★☆☆ 3
5 1
informatie
€ 3.000,00
€ 2,37
AegonReis reisverzekering
8.Inshared
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 5.000,00
€ 1,92
Inshared reisverzekering