Altijd goed verzekerd

Geen onderverzekering

Aanvullende dekkingen

Uitgebreide basisverzekering

Lage premie

Ditzo inboedelverzekering

Het verzekeren van spullen in de woning tegen diefstal of beschadiging is zeker verstandig. Met een Ditzo inboedelverzekering wordt zekerheid geboden indien er zich een situatie voordoet, waarbij er schade aan de inboedel ontstaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje en of er nu grote schade ontstaat of dat er sprake is van een lichte beschadiging, er kan altijd gerekend worden op de dekking die de Ditzo inboedelverzekering te bieden heeft. Indien er sprake is van een werkruimte aan huis, dan geldt dat de inboedel daarvan eveneens meeverzekerd is. Zonder dat daar extra kosten voor betaald hoeven te worden.

Basisdekking Ditzo inboedelverzekering

De Ditzo inboedelverzekering biedt in de basis dekking voor schade die onvoorzien en plotseling aan de inboedel is ontstaan. Ook diefstal van spullen uit de woning door een inbraak of insluiping vallen onder de basisdekking. Er kan tevens voor een buitenhuisdekking worden gekozen, waarbij sieraden en bijzondere voorwerpen verzekerd zijn. Deze dekking is geldig in Nederland en ook van toepassing als je onderweg spullen koopt.

Er wordt een keuze geboden voor een basisdekking of een allrisk dekking. Het uitgangspunt van de Ditzo inboedelverzekering is dat er altijd op basis van de nieuwwaarde van de spullen een vergoeding volgt, waarop enkele uitzonderingen van toepassing zijn. Er wordt geen nieuwwaarde uitgekeerd indien het mogelijk is om spullen te herstellen of als het gebruik en het uiterlijk niet minder zijn geworden door de onvoorziene gebeurtenis. Indien goederen door ouderdom of slijtage weinig waarde meer vertegenwoordigen, dan wordt niet de nieuwwaarde maar de dagwaarde vergoed.

Onvoorziene gebeurtenissen

Er zijn meerdere onvoorziene gebeurtenissen die tot schade aan de inboedel kunnen leiden. Bij de allrisk dekking van de Ditzo inboedelverzekering is alle schade aan spullen verzekerd die door onvoorziene en onverwachte gebeurtenissen ontstaan.

Aanvullende dekking

Bij het afsluiten van een Ditzo inboedelverzekering wordt de keuze uit diverse dekkingen geboden die een aanvulling zijn. Glas valt namelijk niet onder de inboedelverzekering, maar kan wel via een aparte dekking worden meeverzekerd. Bij breuk van ramen in de woning wordt dekking geboden voor vervanging en van het treffen van noodzakelijke voorzieningen.

Een aanvullende dekking kan ook gekozen worden voor sieraden. Dat is mogelijk tot een bedrag van 5.000 euro. Aangezien een bedrag van 2.000 euro standaard al is meeverzekerd, hoeft deze aanvullende dekking alleen gekozen te worden indien de sieraden het verzekerde standaardbedrag overschrijden. Er kunnen ook bijzondere bezittingen in het huis aanwezig zijn en deze kunnen tot 20.000 euro worden meeverzekerd voor diefstal en beschadiging. De extra dekking heeft betrekking op een bedrag van 5.000 euro. Standaard is namelijk al 15.000 euro verzekerd. Tot slot kan voor de buitenhuisdekking gekozen worden, waarbij diefstal en verlies van waardevolle spullen buiten het woonhuis zijn verzekerd.

De premie van de Ditzo inboedelverzekering kan via de rekenmodule gelijk online worden berekend. Er is bij de berekening van de premie van de verzekering geen berekening van de inboedelwaarde nodig. Het verzekerd bedrag zal altijd voldoende zijn.

Beoordeling van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.