AON opstalverzekering

De Aon opstalverzekering wordt aangeboden als een woonhuisverzekering. De lage premie van deze verzekering wordt gecombineerd met een complete allrisk dekking. Onvoorziende van buitenkomende gebeurtenissen vallen onder de dekking van deze verzekering. Hier onderscheidt de verzekeraar zich mee, want bij veel verzekeraars vallen uitsluitend met name genoemde gebeurtenissen onder de dekking. Bij het afsluiten van een Aon opstalverzekering geldt dekking voor alle plotselinge en van buitenaf komende gebeurtenissen.

Dekking woonhuisverzekering met glas en tuin

De dekking van de Aon Direct opstalverzekering is een woonhuisverzekering met een allrisk dekking. Dat is een van de grote voordelen van deze verzekering, maar er zijn nog een aantal voordelen op te noemen. Zo is er geen sprake van onderverzekering en zijn glas en de tuin gratis meeverzekerd. Ook hiermee onderscheidt de opstalverzekering van Aon zich ten opzichte van andere verzekeraars.

Al het glas in deuren, ramen, vensters alsook in kunststof koepels is verzekerd tegen breuk. De gratis glasdekking is ook van toepassing op glas in windschermen of glas dat zich in een afscheiding van het balkon of terrein van bevindt. Indien er sprake is van een gebrek bij glas in lood en draadglas dan geldt een uitsluitingsgrond.

Een tuin kan ook een grote waarde vertegenwoordigen en bij de Aon opstalverzekering is de tuin gratis meeverzekerd tot een waarde van 25.000 euro. Daarop geldt wel een uitzondering en dat is schade aan beplanting en tuinaanleg die door weer of weersinvloeden is ontstaan.

Aparte garage meeverzekeren

Een garage die niet vast aan een woonhuis zit, kan desgewenst worden meeverzekerd bij de Aon opstalverzekering. In dat geval geldt wel de voorwaarde dat de garage zich binnen een straal van driehonderd meter rond de woning bevindt. Indien de garage aan het woonhuis zit of vrijstaand op het woonperceel staat, dan geldt dat deze niet apart als opstal verzekerd hoeft te worden.

Eigen risico

Het eigen risico bij stormschade is bij de Aon opstalverzekering 225 euro. Dat bedrag wordt vrijwel door alle verzekeraars bij stormschade standaard gehanteerd. Voor overige schadegebeurtenissen geldt dat er een eigen risico van toepassing is van 100 euro. Het eigen risico kan ook komen te vervallen. In dat geval dient er sprake te zijn van het gebruikmaken van de gratis herstelservice.

Op de Aon opstalverzekering zijn een aantal uitsluitingen van toepassing. Een van de uitsluitingen is als de schade door opzet wordt toegebracht. Ook onvoldoende onderhoud aan de woning kan als uitsluiting gelden als de schade daardoor is ontstaan. Een vulkaanuitbarsting en een aardbeving tellen eveneens als uitsluiting, maar dat geldt ook als er een dijk doorbreekt, waaruit een overstroming voortvloeit. Verder geldt een kernreactie en een molest, zoals muiterij, oproer en een oorlogsconflict als uitsluiting.

Wie de Aon opstalverzekering wil afsluiten, kan nu eerst de premie berekenen via de website van Aon. Daarbij dienen een aantal gegevens te worden ingevuld, zoals het type woonhuis. De vragen wijzen zich vanzelf en als de premie berekend is, wordt de gelegenheid geboden de opstalverzekering online bij Aon af te sluiten.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.