Univé inboedelverzekering

U staat er wellicht niet altijd bij stil, maar uw inboedel is heel wat waard. De emotionele waarde kan helaas niet verzekerd worden, maar met de Univé inboedelverzekering hebt u wel de mogelijkheid om de financiële waarde van de goederen in uw woning zo optimaal mogelijk te verzekeren. Deze verzekeraar biedt u op het gebied van inboedelverzekeringen twee keuzemogelijkheden, namelijk de Super inboedelpolis en de Superieur inboedelpolis. Schade aan de inboedel van uw woning als gevolg van inbraak, storm, diefstal of brand is hiermee prima verzekerd. Het is overigens mogelijk om kostbare goederen aanvullend te verzekeren.

Super en Superieur

De Super polis heeft betrekking op een standaard verzekering voor inboedels, waarmee een uitgebreide dekking kan worden verkregen voor schade door storm, diefstal of inbraak. Ook schade als gevolg van rook of roet valt net als schade door hagel of sneeuwval onder de reikwijdte van deze dekkingsvariant. De Superieur polis is nog uitgebreider en is dan ook de meest complete verzekering voor inboedels. Vrijwel elke schade, die aan uw inboedel zal kunnen ontstaan, valt onder de dekking van deze verzekering. Bewuste roekeloosheid of een gebrek aan onderhoud zijn daarbij wel uitgesloten. Het voordeel van beide inboedelverzekeringen is, dat er geen sprake is van een onderverzekering, omdat de polis niet gebaseerd wordt op een verzekerd bedrag, zoals bij vele andere verzekeraars wel het geval is.

Aanvullende dekking

Als u over kostbare apparatuur of dure sieraden beschikt, dan kan het verstandig zijn om de mogelijkheid van het afsluiten van een aanvulling op de inboedelpolis te overwegen. Voor kostbaarheden is normaal gesproken namelijk een standaard bedrag van toepassing en dat is niet altijd toereikend voor sieraden of kostbare apparatuur, die zich in de woning bevinden.

Beoordeling van onze klanten

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.