Univé WA verzekering

De Unive WA verzekering is feitelijk een aansprakelijkheidsverzekering, maar in de volksmond wordt nog altijd de term WA verzekering gebruikt. De aansprakelijkheidsverzekering is geen wettelijk verplichte polis, zoals dat bijvoorbeeld in het geval van het in bezit hebben van een auto wel verplicht is. De aansprakelijkheid voor uiteenlopende risico’s kan worden verzekerd, zoals het per ongeluk schade toebrengen aan een meubelstuk bij de buren of als een kind van de verzekerde met de bal een raam kapot schiet. Het hele gezin kan op een eenvoudige manier profiteren van de voordelen van de Unive WA verzekering.

Aansprakelijkheid verzekeren

Het is zeker verstandig om de aansprakelijkheid als persoon te verzekeren. Ondanks dat het niet verplicht is om de aansprakelijkheid te verzekeren, wordt dat namelijk wel aangeraden. Met de Unive WA verzekering kan het hele gezin verzekerd worden en de dekking is eveneens van toepassing op huisdieren. Ook huisdieren kunnen namelijk bij een ander per abuis schade aanrichten en dan is het prettig te weten verzekerd te zijn voor de financiële gevolgen. De bedragen kunnen bij het ontstaan van schade tot grote hoogte oplopen en met een aansprakelijkheidsverzekering is deze schade gedekt.

De Unive aansprakelijkheidsverzekering biedt een uitgebreide dekking en kent het voordeel van een lage premie in combinatie met een prima service. De verzekering biedt dekking tot een bedrag van 2.500.000 euro zonder dat er sprake is van een eigen risico. De verzekerde hoeft dan ook bij een aansprakelijkheidstelling zelf geen kosten te dragen. Bovendien is de dekking over de hele wereld geldig en is de aansprakelijkheidsverzekering ook van toepassing tijdens vakanties of reizen. Nog een ander voordeel is dat de tweede woning van de verzekerde via de polis automatisch meeverzekerd kan worden zonder extra premie.

Korting bij meerdere verzekeringen

Indien de Unive WA verzekering gecombineerd wordt met andere verzekeringen, dan kan er een korting worden verstrekt. Het gaat dan om een korting die verstrekt wordt als er meerdere schadeverzekeringen bij deze verzekeraar worden afgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Om te voorkomen dat er zich nadelige financiële gevolgen voordoen als gevolg van een aansprakelijkheidsstelling, is het aan te raden om gelijk een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dat kan bij Unive online geregeld worden nadat de premie voor de polis duidelijk is geworden.

Bij het invullen van de premieberekening wordt naar een aantal gegevens gevraagd. Zo dient de gezinssamenstelling ingevuld te worden en is het mogelijk om als enkel persoon de verzekering af te sluiten, maar ook samen met een partner, alleen met kinderen of met een partner en kinderen.

In slechts vier stappen is het al mogelijk om de aansprakelijkheidsverzekering bij Unive af te sluiten. De premie wordt meteen zichtbaar en de polis kan online worden afgesloten, waarbij er sprake is van een verzekering die dekking biedt voor lichamelijke of materiële schade die door verzekerde, gezinslid of huisdier bij een derde wordt veroorzaakt. Er kan ook vermeld worden of er sprake is van een collectieve verzekering, waarbij korting verkregen kan worden.

Beoordeling van onze klanten

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.