OHRA motorverzekering

De Ohra motorverzekering kan geheel naar wens worden samengesteld met keuze uit zeven verschillende modules. De dekking voor de motor kan dan ook door de verzekerde zelf worden bepaald. Daarbij wordt uiteraard ook geprofiteerd van andere elementen die de motorverzekering met zich mee brengt. Er wordt bijvoorbeeld gelijk al een hoge instapkorting van 60 procent op de premie geboden. Deze korting kan nog verder oplopen en is eveneens van toepassing op een tweede voertuig dat verzekerd wordt bij Ohra.

Zeven modules Ohra motorverzekering

De module wettelijke aansprakelijkheid zal als eerste gekozen worden bij het afsluiten van een Ohra motorverzekering. Dat is namelijk een verplichte dekking voor iedereen die in het bezit is van een motor. Aanvullend daarop kan een van de andere dekkingen worden geselecteerd. Uiteraard is het mogelijk om meerdere modules te combineren om de motor optimaal te verzekeren. De modules zijn onderverdeeld in brand, storm en natuur, diefstal, aanrijding, accessoires, ongevallen opzittendenverzekering en de module rechtsbijstand motorrijtuig. Bij de module aanrijding zijn motorkleding en de helm tot een bedrag verzekerd van 750 euro.

Uitsluitingen

Er gelden een aantal situaties, waarbij er geen uitkering zal volgen als er sprake is van schade aan de motor. De Ohra motorverzekering kent wat dat betreft een aantal uitsluitingen. Bijvoorbeeld als de bestuurder van de motor niet in het bezit is van een rijbewijs dat in Nederland geldig is. Ook als de schade opzettelijk aan de motor is veroorzaakt, volgt er geen schadevergoeding. Indien er schade is ontstaan aan de motor door deelname aan een wedstrijd, dan valt de schade evenmin onder de dekking van de verzekering.

Eigen risico

Er geldt bij de module diefstal, aanrijding en brand, storm en natuur van de Ohra motorverzekering een eigen risico. Het bedrag van het eigen risico is standaard vastgesteld op 135 euro per gebeurtenis. Indien de verzekerde van de gelegenheid gebruikmaakt om het eigen risico vrijwillig te verhogen naar en bedrag van 450 euro, dan wordt er een korting op de premie verstrekt.

Schade aan de motor melden

Op het moment dat er schade aan de motor is ontstaan, dan kan de schade online gemeld worden via de website van Ohra. Mocht de verzekerde door het ongeval of de schade aan de motor niet meer verder kunnen rijden of is er sprake van een ongeval in het weekend of buiten kantooruren dan kan de Ohra hulpdienst worden gebeld. De hulpdienst is ook vanuit het buitenland bereikbaar. Indien de voorkeur wordt gegeven aan het telefonisch melden van schade in plaats van online, dan is dat mogelijk.

Elke motor kan binnen vijf minuten worden verzekerd. Dat begint met het online berekenen van de premie van de gewenste Ohra motorverzekering. Er wordt bij de berekening gelijk rekening gehouden met het aantal schadevrije jaren van de verzekeringnemer. Er wordt standaard 60 procent no-claimkorting voor beginners verstrekt. Na het invoeren van de gegevens, kan de verzekering voor de motor meteen worden afgesloten.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.