Europeesche reisverzekering

Beste reisverzekeraar

Gratis meeverzekering kinderen

Reisverzekeringen op maat

Dag en nacht bereikbaarheid hulplijn

Binnen twee dagen geld terug bij bagageschade

Europeesche reisverzekering

De Europeesche heeft een aantal verschillende reisverzekeringen in het assortiment opgenomen. Zo is er naast de kortlopendeen de doorlopende  ook nog een lang-op-reisverzekering. Daarnaast worden er ook nog mogelijkheden geboden om zakelijke reizen bij de Europeesche te verzekeren met de Business Travel Insurance.

Kortlopende verzekering

De kortlopende optie is ideaal voor reizigers, die slechts één of twee keer per jaar op vakantie gaan. Deze is niet alleen voordelig, maar biedt ook een uitstekende dekking. Hij kan op maat worden gemaakt, zodat er altijd voor een uitbreiding van de dekking gekozen kan worden. Er is geen sprake van een eigen risico indien er zich geneeskundige kosten voordoen, zoals medicijnen en haast alle sporten vallen onder de standaard dekking van de kortlopende van Europeesche.

Doorlopende

Voor reizigers die meerdere malen per jaar op vakantie gaan, bestaat de mogelijkheid om voor het afsluiten van een doorlopende optie te kiezen. Het voordeel hiervan is dat de verzekerde gedurende het hele jaar verzekerd is tijdens reizen en vakanties. Ook voor deze polis geldt dat er naast de standaard dekking uitbreidingen mogelijk zijn. Bij de doorlopende reisverzekering zijn kinderen bovendien gratis meeverzekerd.

De lang-op-reis optie

Wie voor een lange periode naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld voor een studiereis, werkvakantie of stage, kan bij Europeesche de lang-op-reis polis afsluiten. De maximale duur bedraagt maar liefst twee jaar. Bij een onverwachtse terugreis naar Nederland worden de ongebruikte reisdagen vergoed. Deze polis is geldig over de hele wereld of alleen in Europa. Iedereen, die lang op reis gaat, kan profiteren van de dekking en heeft de mogelijkheid om aanvullende dekkingen te nemen. Naast het afsluiten van deze polis is het ook verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Europeesche doorlopende reisverzekering

De Europeesche doorlopende reisverzekering is een uitgebreid verzekeringsproduct. De Europeesche is niet voor niets de specialist in Nederland op het gebied van reis- en recreatieverzekeringen. Er wordt met de Europeesche doorlopende reisverzekering een standaard dekking geboden voor hulpverlening in het buitenland en verder kan de reisverzekering op basis van de beschikbare dekkingen zelf worden samengesteld. Bagage kan bijvoorbeeld tot een bedrag van 5.000 euro per persoon worden verzekerd. Ook kan gekozen worden voor garantie annulering, extra dekking voor de sportuitrusting en een recreatiedekking voor verblijf in Nederland.

 

* De dekking met maximale bedragen geldt normaal gesproken per persoon, maar er kunnen uitzonderingen gelden ten aanzien van gezinnen en koppels. Bovendien kunnen de voorwaarden per verzekeraar anders zijn, zodat altijd aangeraden wordt van de mogelijkheid gebruik te maken om de polisvoorwaarden door te nemen.

Premie en kenmerken

Premieberekening en afsluiten
Product Reisverzekering
Type Doorlopend
Basispremie volwassenen € 25,00 op jaarbasis
Basispremie koppels € 45,00 op jaarbasis
Basispremie gezinnen € 60,00 op jaarbasis
Standaard dekking Hulpverlening
Dekkingsgebied Heel Europa
Maximale reisduur Zestig dagen aaneengesloten
Poliskosten eenmalig € 5,50
Dekkingsmogelijkheden
Rubriek Maximale dekking*
Hulpverlening personen Kostprijsvergoeding
Bagage Aanvullende dekking tot € 3.000,-
Medische kosten Aanvullende dekking met kostprijsvergoeding
Annulering Aanvullende verzekering tot € 1.500,-
Ongevallen Aanvullende verzekering tot € 75.000,-
Wintersport / onderwatersport Aanvullende dekkingen voor beschadiging, verlies of diefstal van (gehuurde) wintersportartikelen. Ook de kosten van niet gebruikte skipassen en niet genoten skilessen komen in aanmerking voor vergoeding.
Autohulp Aanvullende dekking
Cheques en geld Aanvullend verzekerd tot € 500, -
Rechtsbijstand Aanvullend verzekerd tot € 25.000, -
Bagage eigen risico € 50, - per gebeurtenis

Standaard dekking

Tot de standaard dekking van de Europeesche doorlopende reisverzekering behoort onder meer persoonlijke hulpverlening bij ongevallen, overlijden en ziekte van een verzekerde. Ook de toezending van medicijnen of hulpmiddelen valt onder de dekking net als het overmaken van geld in noodsituaties. De vergoeding van kosten op het gebied van telecommunicatie bedraagt maximaal 100 euro en de schade aan het vakantieverblijf is verzekerd tot een bedrag van 300 euro, waarbij het schadebedrag hoger moet zijn dan 25 euro. De reis- en verblijfkosten voor een persoon worden vergoed als deze moet overkomen om bijstand te verlenen aan de verzekerde, maar uitsluitend als deze alleen reist en is opgenomen in het ziekenhuis. Ook is er sprake van een vergoeding voor buitengewone kosten als er schade is geleden als gevolg van een ziekte, ongeval of overlijden van één van de verzekerden. Dit is ook van toepassing bij een langer onvoorzien verblijf in het buitenland en voor het bijwonen van een uitvaart van een familielid of huisgenoot, die niet mee op reis is. De vergoeding voor buitengewone kosten is ook van toepassing als de verzekerde opgespoord of gered moet worden.

Aanvullende dekking Europeesche doorlopende reisverzekering

Bij het afsluiten van een Europeesche doorlopende reisverzekering zijn er verschillende mogelijkheden voor een aanvullende dekking. De bagagedekking van 3.000 euro per verzekering per reis betreft maximaal twee keer het genoemde bedrag, maar kan met een topdekking worden verhoogd naar 5.000 euro. Aanvullende dekking voor geneeskundige kosten, waarbij de kosten voor een medische behandeling in het buitenland voor een vergoeding in aanmerking komen. De vergoeding betreft de kosten, die niet door de reguliere zorgverzekeraar worden betaald. Er kan een ongevallenverzekering worden afgesloten met dekking voor het overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een gebeurtenis tijdens de reis. Voor de wintersport kan er een speciale wintersportdekking worden gekozen met onder meer vergoeding voor diefstal of beschadiging van de wintersportuitrusting net als voor skipassen en skilessen. Er kan verder gekozen worden voor een aanvullende dekking op het gebied van het verkrijgen van hulp en huren van een vervoermiddel. Reisrechtsbijstand is eveneens een aparte aanvullende dekking net als de gelddekking, waarbij per maximaal 500 euro wordt vergoed per reis en per verzekering. Er kan gebruik worden gemaakt van personal service, waarbij waardevolle documenten geregistreerd kunnen worden en van de voordelen van de verhuis- en herinnerservice geprofiteerd kan worden. Voor recreatie in Nederland geldt de mogelijkheid van een recreatiedekking. Voor de verzekering van extra sportuitrusting wordt er een vergoeding verstrekt van boven het bagageverzekerde bedrag van 2.500 euro. Er kan een annuleringsverzekering worden afgesloten van 1.500 euro of van 3.000 euro met de optie voor garantie annulering.

Conclusie Europeesche doorlopende reisverzekering

Met de Europeesche doorlopende reisverzekering is de verzekerde het hele jaar door verzekerd in de hele wereld of alleen in Europa. De basisdekking is compleet met hulpverlening, buitengewone kostenvergoeding en schadevergoeding voor verblijfskoten. Er worden vele mogelijkheden geboden om de Europeesche doorlopende reisverzekering af te stemmen op de persoonlijke situatie. Er kan gekozen worden voor een topdekking met extra hoge verzekerde bedragen, waarbij er negentig dagen aangesloten in het buitenland kan worden verbleven. De topdekking biedt een vergoeding voor de complete reissom als de verzekerde de reis eerder moet afbreken.

Beoordelingen van onze klanten

Andere varianten

reisverzekering
★★★★☆
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Debby

Standaard dekking

reisverzekering
★★★★☆
De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.
- Florine Veldman

Snelle service

reisverzekering
★★★★★
De Nationale beschikt over een eigen alarmcentrale. Bij het afsluiten kan er bij calamiteiten gedurende 24 uur per dag en zeven dagen in de week een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Daarbij wordt er op een professionele wijze hulp verleend aan de verzekerde.
- Koos