Aanvragen en afsluiten

Aanvragen en afsluiten

In Nederland geldt er een verplichting voor het verzekeren van ziektekosten door middel van de basispolis. Er zijn mogelijkheden om de basisdekking uit te breiden met aanvullende zorgpolissen, waarvoor geen wettelijke verplichting geldt. Daarmee worden kosten gedekt die niet onder de basisdekking van de verplichte zorgverzekering vallen. Het aanvragen en afsluiten van een zorgverzekering met basisdekking of aanvullende polis kan snel online via deze site, maar het is eerst verstandig om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken.

Nieuwe zorgverzekering afsluiten

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan het beste gedaan worden door eerst een vergelijking te maken in het aanbod en te kijken wat er het beste bij de persoonlijke situatie en zorgbehoefte past. Bij het vergelijken van de basisverzekering zal vooral de hoogte van de premie van belang zijn en bij een aanvullende polis zal er eerst gekeken moeten worden naar de inhoud van de dekking. Op die wijze kan er of een goedkope of een compleet dekkende zorgverzekering worden geselecteerd en online worden afgesloten.

Overstappen van zorgverzekering

Ieder jaar krijgen de verzekerden de mogelijkheid om van zorgverzekering te veranderen en de overstap te maken naar een andere verzekeraar. De actuele premies zullen daarbij een rol spelen, maar wellicht ook de dekking van een aanvullende zorgpolis. In de laatste maanden van het jaar worden de nieuwe polissen voor het volgende jaar verzonden en na ontvangst daarvan krijgen de verzekerden de mogelijkheid om over te stappen. Daarbij moet wel de opzegtermijn in acht worden gehouden, waarvoor tot 31 december de gelegenheid wordt gegeven. In de maand januari heeft de verzekerde dan nog tot en met 31 januari de gelegenheid een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, die met terugwerkende kracht op 1 januari van toepassing zal zijn.

Populaire zorgverzekeringen

De meest voordelige Zorgverzekeringen

Vrije ZorgRecentiesEigen risico €385Eigen risico €885Premie
zilverenkruis Klantcijfer: 7.8 PREMIE
OHRA Klantcijfer: 8.5 PREMIE
unive Klantcijfer: 8.1 PREMIE
united customers Klantcijfer: 7.9 PREMIE
Ditzo Klantcijfer: 8.0 PREMIE
czdirect Klantcijfer: 8.0 PREMIE
DeFriesland Klantcijfer: 8.1 PREMIE
hema Klantcijfer: 8.0 PREMIE

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

uitvaartverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima

uitvaartverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies
- Jan

Prima geregeld

uitvaartverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Henk