Verzekering jongeren

Verzekering jongeren

“Wat is een goede zorgverzekering voor jongeren?”

Er kan niet gesteld worden dat er één specifieke zorgverzekering voor jongeren is, want dat is namelijk afhankelijk van de individuele situatie. Jongeren kunnen wel met een aantal aspecten rekening houden bij de keuze voor een zorgverzekering.

Speciale zorgverzekering jongeren

Er zijn voor jongeren standaard zorgverzekering beschikbaar, maar het is ook mogelijk om een speciale zorgverzekering voor jongeren af te sluiten. De zorgverzekeraars met een speciale basisverzekering voor jongeren stellen de premie lager vast. Dat komt mede doordat de doelgroep jongeren minder gebruikmaakt van de zorg in verhouding tot de ouderen.

Aanvullende zorgverzekering jongeren

Ook op het gebied van aanvullende zorgverzekeringen zijn er speciale mogelijkheden voor jongeren. Het voordeel is, dat het pakket van vergoedingen is afgestemd op de leeftijd en dus op de zorgbehoefte. Daarbij kan er gedacht worden aan vaccinaties voor reizen naar het buitenland en de vergoeding voor anticonceptie.

 

Het is bij de keuze voor een zorgverzekering jongeren aan te raden om naar de eigen behoefte aan zorg te kijken. Waar wordt wellicht gebruik van gemaakt? Vergelijk de zorgverzekeringen voor jongeren met elkaar en let daarbij niet alleen op de dekking, maar natuurlijk ook op de hoogte van de premie. Overigens is het ook aan te raden om de standaard zorgverzekeringen in de vergelijking mee te nemen, want dat kan in bepaalde situaties nog voordeliger zijn.

Goedkope jongeren zorgverzekering

Wat voor jongeren ook een goedkope zorgverzekering kan zijn, is de collectieve zorgverzekering. Die kan via een collectief, zoals via de universiteit of hogeschool worden afgesloten, waarbij er standaard geprofiteerd kan worden van een lagere premie. Het collectief bedingt bij de zorgverzekeraar dan namelijk een korting op de premie van de zorgverzekering.

Populaire zorgverzekeringen

De meest voordelige Zorgverzekeringen

Vrije ZorgRecentiesEigen risico €385Eigen risico €885Premie
zilverenkruis Klantcijfer: 7.8 PREMIE
OHRA Klantcijfer: 8.5 PREMIE
unive Klantcijfer: 8.1 PREMIE
united customers Klantcijfer: 7.9 PREMIE
Ditzo Klantcijfer: 8.0 PREMIE
czdirect Klantcijfer: 8.0 PREMIE
DeFriesland Klantcijfer: 8.1 PREMIE
hema Klantcijfer: 8.0 PREMIE

Beoordelingen van onze klanten

Prima geregeld

zorgverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Henk

Goede zorg

zorgverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen.
- Bert

Prima

zorgverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van mijn hoge zorgkosten en correct met de premies
- Jan