Afsluiten nieuwe zorgverzekering

Afsluiten nieuwe zorgverzekering

Hoe kan ik het beste een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Nu overstappen van zorgverzekering voor het jaar 2023 biedt kansen om goedkoper uit te zijn, maar ook kansen op het afsluiten van een aanvullend pakket met een betere dekking. De zorgverzekeraars doen er in de periode eind november tot en met januari alles aan om nieuwe klanten binnen te halen en u kunt daar uiteraard van profiteren door te gaan overstappen van zorgverzekering voor 2023.

Er wordt in principe één periode per kalenderjaar de gelegenheid geboden om over te stappen en dat is op het moment dat er van de verzekeraar een nieuwe zorgpolis is ontvangen met de nieuwe voorwaarden. Ook dit jaar zullen er weer een groot aantal mensen overstappen om of geld te besparen of om een betere dekking te verkrijgen via het aanvullend zorgpakket.

 

Overstappen van basisverzekering

De reden voor het overstappen van basisverzekering is ook voor 2023 veelal in het feit gelegen, dat mensen goedkoper uit willen zijn. Voor 2023 zijn de premies van de basisverzekeringen lager geworden, maar door de verschillen kan er nog altijd winst worden behaald als er een overstap wordt gemaakt naar een andere zorgverzekeraar. Het vergelijken voor het overstappen van de zorgverzekering, waarbij alleen een basispakket wordt genomen is eenvoudig. De dekking is namelijk overal hetzelfde en u kunt de laagste premies met elkaar vergelijken om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

Populaire zorgverzekeringen

Overstappen van aanvullende zorgverzekering

Voor het overstappen van een aanvullende zorgverzekering voor 2023 kunnen er verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Zo kan er naar een betere dekking gezocht worden, maar kan er ook rekening gehouden worden met de vrije zorgkeuze en met de hoogte van de dekking.

Wie op dit moment alleen een basisverzekering heeft, maar verwacht dat er in 2023 extra zorgkosten zullen zijn, die niet gedekt worden door de basisverzekering, kan zich uiteraard eveneens oriënteren op de aanvullende zorgverzekeringen. Het is in elk geval belangrijk bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering dat er rekening wordt gehouden met de gewenste zorg en verwachte zorgbehoefte.

Voor het overstappen van zorgverzekering voor 2023 geldt dat het nu belangrijk is om een vergelijking te maken tussen alle aanbieders. Kijk daarbij ook naar wat de premie zal zijn als u gebruikmaakt van een hoger eigen risico dan alleen het verplichte bedrag aan eigen risico dat op 360 euro staat. U kunt daarmee een extra korting verkrijgen op de premie voor de zorgverzekering.

De meest voordelige Zorgverzekeringen

Vrije ZorgRecentiesEigen risico €385Eigen risico €885Premie
zilverenkruis Klantcijfer: 7.8 PREMIE
OHRA Klantcijfer: 8.5 PREMIE
unive Klantcijfer: 8.1 PREMIE
united customers Klantcijfer: 7.9 PREMIE
Ditzo Klantcijfer: 8.0 PREMIE
czdirect Klantcijfer: 8.0 PREMIE
DeFriesland Klantcijfer: 8.1 PREMIE
hema Klantcijfer: 8.0 PREMIE

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

uitvaartverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima

uitvaartverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies
- Jan

Prima geregeld

uitvaartverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Henk