Veranderen van zorgverzekeraar

Veranderen van zorgverzekeraar

“Wanneer kan ik wisselen van zorgverzekeraar?”

 

In de laatste maanden van het kalenderjaar in de periode tussen half oktober en half november wordt de nieuwe polis voor het volgende jaar verzonden. In de nieuwe polis staan de voorwaarden en de nieuwe premie voor het volgende verzekeringsjaar vermeld. Zodra deze polis ontvangen is, zal de periode starten, waarin het mogelijk is om van zorgverzekeraar te veranderen.

Overstappen zorgverzekeraar

Tot en met 31 december hebt u de tijd om na het ontvangen van de polis over te stappen naar een andere zorgverzekeraar en de huidige verzekering op te zeggen. De hele maand januari hebt u de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te vinden en zorgverzekering af te sluiten.

 

Het is belangrijk om eerst een goede vergelijking tussen de zorgverzekeringen van andere verzekeraars te maken om tot een goede keuze te komen. Vergelijk bijvoorbeeld de premie van de basisverzekeringen en de dekkingen en premies van de aanvullende zorgverzekeringen.

 

Goedkope zorgverzekeringen kunnen een prima dekking bieden, maar het is welk verstandig om de dekking aan te laten sluiten op de behoefte. Bij de beoordeling van de zorgbehoefte is het mogelijk om naar de afgelopen jaren te kijken. Ook is het mogelijk om rekening te houden met de toekomstige zorgbehoefte als daar reden toe is.

Nieuwe zorgverzekeraar

Hebt u een nieuwe zorgverzekeraar gevonden, dan kan de zorgverzekering meteen online worden afgesloten. Daarbij hoeft alleen de ingangsdatum maar ingevuld te worden en de persoonsgegevens vermeld te worden. De nieuwe verzekeraar kan daarbij de huidige verzekering opzeggen als vermeld wordt waar de huidige zorgverzekering is ondergebracht. Doe het echter wel op tijd, want iedereen moet in het bezit zijn van een basisverzekering en in elk geval voor 1 februari naar een andere zorgverzekeraar te zijn overgestapt.

 

De basisverzekering geldt voor iedereen, waarbij de verzekeraars geen mensen kunnen uitsluiten. Er geldt namelijk een acceptatieplicht. Dat is weer niet van toepassing op aanvullende zorgverzekeringen. Dat betekent dus op tijd naar een nieuwe zorgverzekeraar zoeken voor een aanvullende zorgverzekering om na een weigering nog over voldoende tijd te beschikken om een andere zorgverzekeraar te vinden.

Populaire zorgverzekeringen

De meest voordelige zorgverzekeringen

Vrije ZorgRecentiesEigen risico €385Eigen risico €885Premie
zilverenkruis Klantcijfer: 7.8 PREMIE
OHRA Klantcijfer: 8.5 PREMIE
unive Klantcijfer: 8.1 PREMIE
united customers Klantcijfer: 7.9 PREMIE
Ditzo Klantcijfer: 8.0 PREMIE
czdirect Klantcijfer: 8.0 PREMIE
DeFriesland Klantcijfer: 8.1 PREMIE
hema Klantcijfer: 8.0 PREMIE

Beoordelingen van onze klanten

Prima geregeld

zorgverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Henk

Goede zorg

zorgverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen.
- Bert

Prima

zorgverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van mijn hoge zorgkosten en correct met de premies
- Jan