Geen eigen risico

Geen eigen risico

Bij het afsluiten van een autoverzekering kan er sprake zijn van een eigen risico. Met het eigen risico wordt het bedrag bedoeld dat bij een schadeclaim zelf betaald moet worden. Het bedrag van het eigen risico verschilt per verzekeraar.

Bij een aantal autoverzekeraars is het mogelijk om een autoverzekering af te sluiten zonder dat er een eigen risico in de polis is opgenomen. Indien er dan sprake is van een schadeclaim dan niet er geen geld uit eigen zak betaald te worden. De premie van een autopolis zonder eigen risico ligt wel vaak hoger. Wie liever een lage premie betaalt, kan dus beter voor een autoverzekering met eigen risico kiezen. In dat geval is het handig om geld achter de hand te hebben om de kosten van het eigen risico te kunnen voldoen.

Wie geen enkel risico wil lopen en het niet erg vindt om daarvoor een wat hogere premie betalen, kan prima voor een autoverzekering zonder eigen risico kiezen. Zeker als er sprake is van een hoge no-claimkorting is dat een aantrekkelijke optie. Er wordt dan namelijk door de schadevrije jaren een hoge korting op de premie gegeven. Hierdoor zal de hogere premie in verband met het ontbreken van een eigen risico weer gecompenseerd worden.

Geen vrijwillige eigen risico

Bij een autoverzekering met eigen risico kan er ook nog sprake zijn van een extra vrijwillig eigen risico. De verzekerde kan dan zelf de keuze maken om wel of niet een extra vrijwillige eigen risico te nemen. Dat heeft als voordeel dat de verzekeringspremie lager vastgesteld kan worden, omdat de verzekeraars het vrijwillig eigen risico belonen. Als er schade is, dan hoeft de verzekeraar bij een vrijwillige eigen risico zelf minder geld uit te keren en daarom wordt een korting op de premie geboden. Bij het vergelijken van autoverzekeringen kan er ook gelet worden op de maximale hoogte van het vrijwillig eigen risico.

Geen eigen risico

Bij een wa verzekering ontbreekt het eigen risico, want er wordt uitsluitend schade vergoed aan derden en dat wordt volledig gedekt door de verzekeraar. Het is dus ook niet mogelijk om bij een wa autoverzekering voor een vrijwillig eigen risico te nemen om zo op een lagere premie te rekenen.

Overigens kunnen er met betrekking tot het eigen risico en ruitschade andere regels gehanteerd worden door de verzekeraars. Kijk daarom altijd eerst de polisvoorwaarden goed door.

Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk