Verzekering studenten

Verzekering studenten

Wie nog studeert en het rijbewijs net heeft gehaald kan een auto kopen en zal daar natuurlijk een autoverzekering voor moeten afsluiten. Voor studenten geldt dat er een aantal verzekeringsmaatschappijen zijn, die speciaal voor studenten autoverzekeringen aanbieden. Een dergelijke verzekering is bestemd voor de studenten met een leeftijd tussen de 18 jaar en 25 jaar.

 

Veel studenten beschikken over een eigen auto en als het kenteken op de eigen naam staat, dan is de student verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dat kan lastig zijn, omdat verzekeraars jonge bestuurders als een extra risicogroep zien. De kans op een ongeluk ligt onder jongeren statistisch gezien hoger, waardoor de premie door de verzekeraars ook hoger wordt vastgesteld.

 

Naast reguliere autoverzekeringen hebben verzekeraars voor studenten vaak een aparte polis. Dat kan ook een jongerenpolis worden genoemd, waarbij de premie nog altijd hoger ligt dan de verzekeringspremie voor een wat oudere bestuurder. Het kan flink geld schelen als er een goede vergelijking wordt gemaakt voordat er een polis wordt afgesloten.

Drie verzekeringsopties

Studenten en jongeren kunnen net als oudere bestuurders een keuze maken uit drie verzekeringsopties. De verplichte verzekering is de WA autoverzekering, waarbij dekking wordt geboden aan schade van anderen, maar niet aan de eigen auto. De beperkt casco polis biedt ook vergoeding voor schade aan de eigen auto en de all risk polis is de meest uitgebreide verzekeringsoptie. Daar wordt namelijk ook schade door eigen toedoen vergoed.

Goedkope autoverzekering voor studenten

Studenten veroorzaken net als andere jongeren vaker schade in het verkeer dan meer ervaren bestuurders. Dat is meteen ook de reden van een hogere premie moeten betalen als jongeren om de auto te kunnen verzekeren. Er kan ook gesteld worden dat goedkope autoverzekeringen voor studenten schaars zijn te noemen.

 

Voor het afsluiten van een autoverzekering studenten zal er eerst een vergelijking moeten worden gemaakt om zo goedkoop mogelijk uit te kunnen zijn. Aangezien de verschillen behoorlijk zijn, zal het altijd lonen om de beschikbare opties met elkaar te vergelijken, zodat er op de premie kan worden bespaard.

 

Overigens bouwen studenten vanaf het moment dat de autoverzekering op eigen naam is afgesloten schadevrije jaren op. In de loop der jaren zal de premie van de autoverzekering studenten dan ook dalen.

De meest Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk