Verzekering vrouwen

Verzekering vrouwen

Er worden veel grappen gemaakt over vrouwen in het verkeer, maar uit onderzoek blijkt toch echt dat vrouwen in het verkeer veiliger rijden dan mannen. Een aantal verzekeraars maakt daar gebruik van en biedt speciale autoverzekeringen aan voor vrouwen.

 

Het Duitse ADAC heeft een onderzoek laten uitvoeren, waaruit is gebleken dat vrouwen op de weg beter met stressvolle situaties kunnen omgaan en zich minder snel een agressieve rijstijl aanmeten. Ook worden er minder schades geclaimd door vrouwen. Het is goed mogelijk dat het hormoon oestrogeen er bij vrouwen voor zorgt, dat zij zich langer kunnen concentreren en beter de verkeersregels kunnen onthouden.

Autoverzekering voor vrouwen

Verzekeraars bieden de autoverzekering voor vrouwen vaak goedkoper aan, omdat er sprake is van minder schadegevallen. Er zijn zelfs een aantal maatschappijen, die een speciale vrouwenautoverzekering aanbieden. Een voorbeeld daarvan is Queens of the Road en Onna-Onna. De verzekeraars kunnen mannen natuurlijk niet weigeren, maar door de wijze van communicatie zijn het toch vooral de vrouwen die zich voelen aangesproken.

 

Er zijn diverse voordelen verbonden aan een autoverzekering voor vrouwen, zoals leuke extraatjes. De verzekeraar Onna-Onna heeft bijvoorbeeld de dienst Serious Assist ontwikkeld, waarbij er na een ongeval met een auto hulp wordt geboden met bijvoorbeeld het invullen van formulieren.

 

Vrouwen ontvangen tot een aantal jaren geleden een extra korting op de premie van de autoverzekering, omdat er minder claims door hen werden ingediend. Dat mag tegenwoordig niet meer, omdat er geen onderscheid gemaakt mag worden tussen vrouwen en mannen.

 

Onna-Onna, Queens of the Road en Zijrijdtbeter.nl zijn voorbeelden van verzekeraars die zich speciaal op vrouwen met een auto richten.

De meest Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk