Verzekering zonder bonus malus korting

Verzekering zonder bonus malus korting

Autobestuurders die zonder schade auto rijden, komen bij de meeste verzekeraars in aanmerking voor een korting op de premie van de autoverzekering. De korting wordt vastgesteld op basis van de bonus/malus ladder van de betreffende verzekeraar. Des te minder schade er wordt geclaimd bij de verzekeraar, des te hoger de korting uiteindelijk zal worden. Naast de verzekeraars die een bonus/malus korting toepassen, zijn er ook verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen zonder bonus malus korting aanbieden.

 

Het lijkt aantrekkelijk om van een autoverzekering met een korting via het bonus/malus systeem gebruik te maken. Dat is helemaal het geval als er zelf nooit schade wordt geclaimd, want elk jaar zonder schadeclaims wordt met een korting op de premie beloond. De korting kan echt ver oplopen tot wel tachtig procent van de verzekeringspremie. Elk jaar klimt de verzekerde een trede hoger op de bonus/malus ladder en het duurt natuurlijk wel even voordat de hoogste trede op de ladder is bereikt.

 

Er kan ook sprake zijn van het dalen op de bonus/malus ladder in het geval er wel schade is geclaimd. Het dalen op de treden van de ladder gaat vaak sneller dan naar boven klimmen. Per verzekeraar verschilt de toepassing van de bonus/malus ladder en dat heeft zowel betrekking op het dalen als op het stijgen.

 

De verzekeringspremie kan snel stijgen nadat er een schadeclaim is ingediend. Heeft iemand bijvoorbeeld vier schadevrij gereden en dient deze in het vijfde jaar een schadeclaim in, dan kan de premiekorting van bijvoorbeeld zestig procent dalen naar vijfendertig procent. Bij een eventuele schade is het dus heel goed mogelijk, dat de verzekeringspremie op jaarbasis met tientallen euro’s stijgt. De onzekerheid over eventuele schade en daaraan gekoppelde premiestijging kan een reden zijn om de keuze voor een autoverzekering zonder bonus malus systeem te maken.

Autoverzekeringen zonder bonus/malus systeem

Er zijn slechts een aantal verzekeraars die autoverzekeringen zonder toepassing van het bonus/malus systeem aanbieden. Een voorbeeld van een dergelijke verzekeraar is Inshared. Het voordeel van een autoverzekering zonder bonus/malus toepassing is, dat de verzekeringspremie na het claimen van schade niet zal stijgen, maar gelijk zal blijven. Er wordt met een autoverzekering zonder bonus/malus systeem dus zekerheid over de hoogte van de premie geboden.

 

Overigens kunnen autobestuurders met een autoverzekering zonder bonus malus toch in aanmerking komen voor een beloning. De verzekeraar Inshared biedt namelijk klanten een jaarbeloning als zijn schadevrij hebben gereden. Er wordt geen extra korting op de verzekeringspremie gegeven, maar er kan wel van een jaarlijkse bonus geprofiteerd worden als er geen schade wordt geclaimd.

Overstappen

Wie wil overstappen naar een autoverzekering met een bonus/malus systeem, moet wel rekening houden met de geclaimde schade in het verleden. De korting op de premie kan dus minder hoog zijn dan verwacht als er eerder bij de andere verzekeraar zonder bonus/malus toepassing wel schade is geclaimd. Overstappen is dus niet altijd goedkoper. Wie nog nooit schade heeft geclaimd beschikt over een groot aantal schadevrije jaren en dat heeft wel een voordeel bij het overstappen. De premie kan dan met een flinke korting worden vastgesteld met vaak een maximum van tachtig procent van de bruto jaarpremie.

De meest Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk