Eendagskenteken

Eendagskenteken

Een eendagskenteken is een kenteken dat slechts één dag geldig is en kan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer worden aangevraagd. Een reden om dat te doen is onder meer bij de import van een auto, waarmee naar het keuringsstation van de RDW wordt gereden.

De eendagskenteken is alleen in Nederland geldig en ook alleen op de dag die erop vermeld staat. Bij het importeren van een auto kan een eendagskenteken worden aangevraagd, maar ook als er sprake is van een ongeldig verklaard kenteken, die moet worden geactiveerd.

Aanvragen eendagskenteken

Wie in het buitenland een auto heeft aangeschaft en deze naar Nederland wil brengen om in te voeren, dan moet deze verplicht gekeurd worden bij een keuringsstation van het RDW. In Nederland zijn er zestien locaties waar dat kan. Bij het vervoeren van de geïmporteerde auto op een trailer hoeft deze niet over een kenteken te beschikken, maar dus wel als er in de auto zelf op de weg gereden wordt. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een eendagskenteken bij de RDW.

Er kan een afspraak gemaakt worden bij een keuringsstation en dan online tegelijkertijd een kenteken voor een dag worden aangevraagd.

Kentekenplaat laten maken

Na ontvangst van het kentekennummer moet men zelf een kentekenplaat laten maken. De afmetingen en voorwaarden staan in de brief vermeld. Zo moet het kentekennummer zwart zijn met een witte achtergrond. De kentekenplaat kan zelf gemaakt worden, waarmee dus op de dag van de keuring gereden mag worden op de openbare weg.

Importeren auto en belastingdienst

Indien er een auto is gekocht in een EU land, dan zal er belasting betaald moeten worden en de aangifte hiervoor kan gedaan worden bij een bpm aangiftepunt van de Belastingdienst. Bij elk keuringstation is ook een bpm aangiftepunt te vinden.

Verzekeren auto met eendagskenteken

Elke auto op de openbare weg moet verzekerd zijn. Dat is dus ook van toepassing op een auto met een eendagskenteken. Op de dag van de keuring zal de auto dus verzekerd moeten zijn en dat kan door een autoverzekering voor één dag af te sluiten.

Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk