No claim verzekering

No claim verzekering

Bij een autoverzekering kan er sprake zijn van no claim, wat inhoudt dat er bij schade geen schade geclaimd wordt bij de verzekeraar. Indien er geen schade wordt geclaimd dan kan de verzekeraar dat met een korting op de premie belonen. De korting kan wel tot tachtig procent stijgen.

 

Het is natuurlijk beter om geen schade te rijden en dat geldt niet alleen voor de eigen gezondheid, maar ook op het financiële vlak. Elk jaar dat geen schade wordt geclaimd, zorgt voor een lagere premie door de hogere no-claimkorting. De korting bij een no claim autoverzekering wordt over de bruto jaarpremie berekend.

Opbouwen no claim

Elk jaar dat er geen schade geclaimd wordt, zorgt voor een stijging van een trede op de bonus/malus ladder. Een trede staat gelijk aan een jaar dat er geen schade is geclaimd en als de verzekerde bovenaan is gekomen, wordt de maximale no claim korting toegekend door de verzekeraar, die maximaal tachtig procent bedraagt.

Trede dalen op bonus/malus ladder

Bij het wel claimen van schade volgt er een terugval van meerdere treden op de bonus/malus ladder. Het aantal treden dat de verzekerde daalt, verschilt per verzekeraar, waarbij de hoogte van het schadebedrag overigens geen rol speelt. Het is standaard dat een terugval met meerdere treden gepaard gaat en dat bij een no claim jaar er één trede wordt beklommen. Het komt zelfs voor dat men in één keer vijf treden kan terugvallen, maar meer standaard is een terugval van drie treden.

No claim schade

De verzekeraars hanteren over het algemeen de voorwaarde dat schade die onder de dekking van de beperkt casco valt geen invloed heeft op de no-claimkorting. Het gaat dan bijvoorbeeld om schade door diefstal of schade aan de auto door een hagelbui. Elke andere schade die onder de dekking van de autoverzekering valt zal wel van invloed zijn op de bonus/malus korting. Kan de schade op de tegenpartij worden verhaald, dan zal de verzekeraar de no-claimkorting in tact laten.

 

Er zijn talloze verzekeraars waar het mogelijk is om een autoverzekering met no-claim beschermer af te sluiten. Hiermee wordt bescherming geboden tegen een stijging van de premie op het moment dat er schade wordt geclaimd. Het aantal schadevrije jaren wordt wel naar beneden bijgesteld, maar de premie stijgt dan niet.

Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk