No claim beschermer

No claim beschermer

Een autobezitter moet minimaal een wa verzekering afsluiten en kan zelf bepalen of daar een uitgebreidere dekking op moet komen. Een voorbeeld van een dergelijke aanvullende dekking is de no claim beschermer. Er mag in dat geval één keer per jaar schade worden geclaimd zonder dat het gevolgen heeft voor de bonus malus ladder.

Elke automobilist krijgt wel eens met schade aan de auto te maken. Wie niet wil terugvallen op de bonus malus ladder nadat er schade is ontstaan, kan de schade voor eigen rekening nemen om te voorkomen dat de premie hoger wordt. Een andere manier is dus om voor de no claim beschermer te kiezen.

No claim beschermer

Wie een autoverzekering heeft met een no claim beschermer kan één keer per jaar bij de verzekeraar schade claimen zonder gevolgen, zoals het verliezen van de premiekorting. De no claim beschermer kan zowel bij een wa verzekering als bij een beperkt casco of bij een all risk autoverzekering worden afgesloten. Bij meerdere claims per jaar treedt er wel een daling in op de bonus malus ladder.

De premiekorting wordt beschermd met de no claim beschermer, maar dat geldt niet voor het aantal schadevrij jaren. Het aantal schadevrije jaren zal namelijk wel dalen als er schade wordt geclaimd. Dat kan nadelen hebben bij het wisselen van verzekeraar, want een nieuwe verzekeraar zal naar het aantal schadevrije jaren kijken, zodat de premie hoger vastgesteld kan worden.

Premie no claim beschermer

Naast de premie voor de autoverzekering moet er ook een premie worden betaald voor de no claim beschermer. De premie van de no claim beschermer bedraagt over het algemeen een vast percentage van de polispremie, maar het kan ook een vast bedrag zijn. De kosten bedragen tussen de 40 euro en 60 euro op jaarbasis.

No claim beschermer afsluiten

Een no claim beschermer afsluiten biedt vooral uitkomst aan autorijders die een groot aantal schadevrije jaren hebben. Zonder die bescherming zakt de verzekerde een aantal treden op de bonus malus ladder. Ook beginners kunnen er baat bij hebben, want schade bij het rijden zonder schadevrije jaren kan tot een verhoging van de premie leiden.

Bescherming tegen premiestijging

De no claim beschermer is er om je te beschermen tegen de stijging van de premie bij schade, maar niet voor de terugval in het aantal schadevrije jaren. Let daar in elk geval op bij het overstappen naar een andere verzekeraar.

Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk