No claim bij ruitschade

No claim bij ruitschade

Bij het oplopen van ruitschade aan de auto is het natuurlijk de bedoeling dat de schade zo snel mogelijk hersteld wordt. Het is dan wel van belang om even rekening te houden met de gevolgen van de ruitschade als er sprake is van een autoverzekering met een no claim.

Ruitschade herstellen

Er kunnen twee typen worden onderscheiden bij ruitschade, namelijk de niet te repareren schade en de repareerbare schade. Een barstje of een sterretje valt meestal onder de categorie van repareerbare ruitschade. Daarbij wordt de harsinjectiemethode toegepast om de ruit te herstellen. Het verplicht eigen risico komt bij de keuze voor deze methode vaak helemaal of deels te vervallen. Een niet te repareren ruit moet uiteraard vervangen worden In dat geval moet er wel rekening gehouden worden met het verplichte eigen risico van de autoverzekering.

No claim en ruitschade

Als verzekerden lange tijd geen schadeclaim indien bij de verzekeraar, dan wordt dat gedrag beloond in de vorm van een korting op de premie oftwel de zogenaamde no claim korting. De premie wordt hoger als er een groot aantal schadevrije jaren is. Bij het claimen van schade daalt de korting en stijgt de premie. De hoogte van de premiekorting zal vastgelegd zijn in de bonus/malus ladder en wordt bepaald aan de hand van het aantal schadevrije jaren.

Heeft ruitschade echter ook gevolgen voor de no claim korting? Bij een all risk of beperkt casco dekking wordt de ruitschade gedekt op basis van de autoverzekering. Bij het indien van een schadeclaim als gevolg van ruitschade zal dat geen rol spelen voor de no claim korting. Het claimen van ruitschade zal dus niet tot een premieverhoging leiden. Ook de positie op de bonus/malus ladder zal in dat geval niet wijzigen.

Autoverzekering en ruitschade

Een klein sterretje in de voorruit is net zo goed schade als een compleet ingeslagen autoraampje. Ruitschade is een van de veel voorkomende schades en de meeste verzekeraars bieden daarvoor dekking via de all risk polis of beperkt casco verzekering. Wie alleen wa verzekerd is, zal niet voor vergoeding van de ruitschade in aanmerking komen.

De verzekeraars hebben over het algemeen afspraken met schadeherstelbedrijven voor het herstellen van schade van de voertuigen van verzekerden. Indien er dan voor het herstellen van de ruitschade of vervangen van een ruit bij een aangesloten schadeherstelbedrijf wordt gekozen, dan zal er vaak een korting op de kosten worden gegeven.

Populaire autoverzekeringen

De meest voordelige All Risk autoverzekeringen

Klant cijferPrijs v.a.Premie
OHRA 9 € 49,35 PREMIE
unive 8 € 57,21 PREMIE
fbto 8.5 € 50,49 PREMIE
UnitedConsumers 8.5 € 50,49 PREMIE
aegon 8 € 55,98 PREMIE
CBA 8.9 € 44,42 PREMIE
HEMA 8.4 € 46,34 PREMIE
AutoWeek 8.1 € 54,10 PREMIE
ditzo 8.1 € 54,10 PREMIE
Inshared 8.3 € 52,10 PREMIE

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk