No claim verklaring schadevrije jaren

No claim verklaring schadevrije jaren

Bij het overstappen naar een andere verzekeraar is het natuurlijk nodig om te weten hoeveel schadevrije jaren je opgebouwd hebt. Dat aantal is te vinden in de zogenaamde royementsverklaring en staat beter bekend als de no claim verklaring. Het is van belang om het exacte aantal schadevrije jaren te weten bij het overstappen. Er wordt namelijk een premiekorting mogelijk gemaakt bij het afsluiten van een autoverzekering als er sprake is van schadevrije jaren.

 

Het aantal schadevrije jaren is van belang tijdens het maken van een vergelijking van autoverzekeringen. Bij een hoog aantal schadevrije jaren ontvangt de verzekerde een hogere no claim korting op de verzekeringspremie. Er zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar om een no claim verklaring op te vragen. Dat kan onder meer via het polisblad van de bestaande autoverzekering. Een andere optie is de verzekeraar te bellen en te vragen wat het aantal opgebouwde schadevrije jaren is. Ook kan er via een formulier op de website van Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars naar het aantal opgebouwde schadevrije jaren gevraagd worden. Het duurt dan echter wel meerdere weken voordat de gegevens verstrekt worden.

Roy data systeem

Sinds 2007 bestaat het Roy data systeem, waarin verzekeringsmaatschappijen het aantal schadevrije jaren van de verzekerden digitaal opslaat. Eet Roy data systeem biedt veel meer voordelen ten opzichte van het oude systeem. Bij het overstappen naar een andere autoverzekeraar hoeft er geen royementsverklaring meer op papier naar de nieuwe verzekeraar te worden verzonden. Vroeger moest dat wel. Het digitaal systeem neemt dus werk uit handen en is efficiënter.

Termijn no claim verklaring

Schadevrije jaren blijven niet in de lengte der jaren bestaan en zijn zelfs vaak maar één jaar geldig. Daar zijn wel uitzonderingen op van verzekeraars, die daarvoor een termijn van drie jaar hanteren bij een no claim verklaring. Indien een bestuurder een jaar lang geen auto heeft gehad en dus geen autoverzekering, kunnen de schadevrije jaren van daarvoor dus verloren gaan.

Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk