Pechhulpverzekering

Pechhulpverzekering

Een pechhulpverzekering is een aanvullende dekking op een autoverzekering. Bij de pechhulpverzekeringen wordt er dekking geboden voor de kosten bij pech onderweg. Indien er sprake is van autopech dan kan de auto ter plekke gemaakt worden bij een eenvoudig gebrek. Zo rijd je altijd onbezorgd rond. In dit artikel wordt er verder ingegaan op de belangrijke aspecten bij het afsluiten van een pechhulpverzekering.

Dekkingsgebied pechhulpverzekeringen

Onderweg met autopech te maken krijgen is enorm vervelend. Maar dat is minder erg als je de beschikking hebt over een pechhulpverzekering. De meeste pechhulpverzekeringen bieden de mogelijkheid om zelf het dekkingsgebied te kiezen. Zo kun je kiezen voor de dekking van pechhulp in heel Europa of alleen in Nederland.

Pechhulp in Nederland

Wie te maken krijgt met pech onderweg in Nederland, dan kan met de pechhulp de auto ter plekke worden gerepareerd. Mocht dat niet lukken en kan de schade niet meteen worden hersteld, dan zal de auto naar een garage worden gebracht. Dat kan een garage in de buurt zijn of in je eigen omgeving. In dat geval wordt er in de meeste gevallen vervangend vervoer aangeboden, zoals een andere auto of een taxirit.

Pechhulp buiten Nederland

Pech in het buitenland is zo mogelijk nog vervelender. De geboden pechhulp zal in dat geval afhankelijk zijn van de situatie. Er kan bijvoorbeeld vervoer naar de eindbestemming worden geboden, maar ook de auto kan gestald worden of er kan vervoer terug naar Nederland worden geregeld. Verder zijn er vaak vergoedingen voor reiskosten en overnachtingen in de verzekering opgenomen.

Pechhulpverzekering afsluiten

Wie geen verstand heeft van autoreparaties en zonder zorgen de weg op wil gaan, kan een pechhulpverzekering afsluiten. Het is wel belangrijk om even na te gaan of je niet al een dergelijke dekking hebt, zoals bij de Wegenwacht. In dat geval hoef je geen aanvullende verzekering op je autoverzekering af te sluiten. Bij het kopen van een nieuwe auto krijg je vaak van de dealer de eerste drie jaren gratis pechhulp aangeboden. Controleer voor het afsluiten van een pechhulpverzekering eerst of je al een dergelijke dekking hebt.

Autoverzekering en pechhulp

De dekking pechhulp biedt vooral uitkomst als er sprake is van mechanische autopech. Indien er sprake is van een ongeluk met schade tot gevolg dan valt dat veelal onder de dekking van de autoverzekering.

De meest populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk