Ruitschade en eigen risico

Ruitschade en eigen risico

Als er een sterretje in de voorruit van de auto zit, dan is dat altijd vervelend, maar helemaal als de schade zich op ooghoogte bevindt. Een sterretje kan onder veranderende temperaturen snel groter worden en zelfs de ruit laten barsten. Het is daarom verstandig om het sterretje zo spoedig mogelijk te laten repareren. Bij reparatie kan het eigen risico van de autoverzekering van toepassing zijn, waardoor de kosten van het herstellen van de ruitschade deels zelf betaald moeten worden.

 

Een stevige hagelbui, maar ook een klein steentje kan al zorgen dat er een sterretje in de autoruit ontstaat, maar wat zijn de gevolgen bij ruitschade en het eigen risico?

 

Bij een all risk verzekering op een gedeeltelijk cascopolis bestaat de kans dat er bij schade aan de auto een eigen risico wordt toegepast. Dat deel van het eigen risico moet zelf betaald worden. Indien er sprake is van ruitschade hoeft er niet altijd sprake te zijn van een eigen risico. Als de schade aan de ruit hersteld wordt, zal er vaak geen eigen risico in rekening worden gebracht. Dat gebeurt vaak wel als de hele ruit moet worden vervangen, omdat herstel niet mogelijk is.

Reparatie en eigen risico ruitschade

Het verplichte eigen risico komt vaak te vervallen als het gaat om een sterretje in de ruit dat gerepareerd moet worden. Het is namelijk goedkoper om de kosten van herstel te vergoeden dan een complete ruit te laten vervangen. Bovendien kost het weinig moeite om een sterretje in de ruit te laten herstellen. Kijk wel altijd even naar de polisvoorwaarden voor ruitschade, want het komt voor dat de schade alleen bij de verzekeraar aangesloten herstelbedrijven gerepareerd mag worden. Als dat niet gebeurt, dan kan het eigen risico alsnog door de verzekeraar in rekening worden gebracht.

Schadeherstelbedrijven

De autoverzekeraars hebben over het algemeen overeenkomsten met schadeherstelbedrijven. Dat kan ook van belang zijn voor het al of niet toepassen van het eigen risico. Door de keuze voor een ander schadeherstelbedrijf te maken, waarmee de verzekeraar geen afspraak heeft gemaakt, kunnen de kosten hoger uitvallen. De vergoeding is dan lager of het eigen risico wordt toch in rekening gebracht. Overigens gelden voor een leaseauto weer andere voorwaarden.

De meest Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk