Verzekering bestelauto

Verzekering bestelauto

Een bestelauto wordt meestal zakelijk gebruikt om goederen te vervoeren. Er kan onderweg natuurlijk altijd wat gebeuren en dan is het prettig om over een goede verzekering voor de bestelauto te beschikken. Het principe van een bestelautoverzekering is hetzelfde als een autoverzekering van een personenwagen en moet ook minimaal verplicht verzekerd zijn voor de wettelijke aansprakelijkheid.

 

De wettelijke aansprakelijkheid kan verder uitgebreid worden door voor een uitgebreide bestelautoverzekering te kiezen, zoals een beperkt casco of een volledig casco dekking. De all risk is de volledige casco dekking en meteen ook de meeste uitgebreide optie om een bestelauto te verzekeren.

Aanvullende dekking

Wie van plan is om een bestelautoverzekering af te sluiten, heeft naast de basisdekkingen de mogelijkheid voor een aanvulling te kiezen. Bijvoorbeeld een dekking voor accessoires van de bestelauto of een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering,

 

Ook de te vervoeren goederen kunnen worden verzekerd, want deze vallen namelijk niet onder de standaarddekking van de bestelautoverzekering. De goederen moeten apart worden verzekerd.

Vergelijken bestelautoverzekeringen

De hoogte van de verzekeringspremie van een bestelautoverzekering is van meerdere kenmerken afhankelijk. De dekking bepaalt uiteraard een deel van de premie, maar ook de leeftijd van de bestuurder, de woonplaats en het aantal jaren dat er zonder schade is gereden zal van invloed zijn op de hoogte van de premie van de bestelautoverzekering. Verder geldt nog dat het aantal te rijden kilometers ook van invloed kan zijn. Stel daarom altijd een vergelijking in bij meerdere verzekeringsmaatschappijen.

De meest voordelige autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk