Verzekering tweede auto

Verzekering tweede auto

In een groot aantal huishoudens staan er twee auto’s voor de deur en deze moeten uiteraard beide verzekerd zijn voor de wettelijke aansprakelijkheid volgens de WAM. Bij het verzekeren van een tweede auto kan met een aantal aspecten rekening worden gehouden, zoals op het gebied van het aantal schadevrij gereden jaren.

Tweede auto verzekeren

Het is mogelijk om de tweede auto te verzekeren bij dezelfde verzekeraar als waar de andere autoverzekering is afgesloten, maar dat is geen verplichting. Een autoverzekering voor een tweede auto is niet anders dan een autoverzekering voor een eerste auto.

Schadevrije jaren bij tweede auto

Per auto worden er schadevrije jaren opgebouwd en dat betekent dus bij de aankoop van een tweede auto dat de teller op nul begint. Indien de tweede auto bij dezelfde verzekeraar wordt verzekerd bestaat echter wel de mogelijkheid om van hetzelfde aantal schadevrije jaren uit te gaan als van de eerste auto. Dat wordt ook wel de gezinsautoregeling genoemd en biedt dus ook het voordeel van een korting op de premie voor de verzekering van de tweede auto.

 

Overigens moet er wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan om voor een tweede gezinsautoregeling in aanmerking te komen, zoals beide auto’s onderbrengen bij dezelfde verzekeraar. Een andere voorwaarde kan zijn dat er met de eerste auto in de afgelopen twee jaar geen schade gereden mag zijn en vaak komen de auto’s in een hoge prijsklasse vanaf bijvoorbeeld 75.000 euro evenmin in aanmerking voor de gezinsautoregeling.

Tweede auto van kind

De bestuurder van de tweede auto wordt geacht een regelmatig bestuurder te zijn net als die van de eerste auto. Het is in dat opzicht dus niet mogelijk om een auto van een kind in het gezin als tweede auto te verzekeren, omdat er dan geen sprake is van regelmatig bestuurderschap. Verder geldt vaak een leeftijdsgrens van 24 jaar.

Vergelijken tweede auto verzekeren

Ook voor het verzekeren van de tweede auto geldt dat het maken van een vergelijking een goed inzicht biedt in de premies en de voorwaarden. Verzeker de tweede auto dus niet zonder meer bij de eerste verzekeraar, maar kijk ook wat de andere verzekeraars te bieden hebben.

De meest Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk