FBTO reisverzekering

Gratis APK

10% extra korting op (winter)banden en onderhoud

Gratis zomer- en wintercheck

Voordelig parkeren

Pechhulp

En vele andere voordelen bij schade

FBTO reisverzekering

Met betrekking tot de FBTO reisverzekering heeft een ieder de keuze om een tijdelijke of een doorlopende variant ervan af te sluiten. De keuze voor één van de varianten van de FBTO reisverzekering kan op basis van de persoonlijke situatie en op grond van het aantal keren dat er per jaar gereisd wordt of op vakantie wordt gegaan, bepaald worden. Per jaar één keer op vakantie gaan of meerdere keren een weekend weg en een reis naar het buitenland kan bijvoorbeeld tot een andere keuze leiden.

FBTO reisverzekering doorlopend

Bij het afsluiten van een doorlopende FBTO reisverzekering zijn de reisgenoten zonder extra kosten meeverzekerd. Zelfs als dat vrienden van de kinderen zijn, die niet tot het gezin behoren. Mocht er zich wat voordoen tijdens de vakantie, waardoor één persoon genoodzaakt is om terug te gaan, dan kan het hele gezelschap meteen mee terug. En dat door slechts één telefoontje te plegen. De verzekering voor extra reisgenoten is gratis tot een aantal van vier. Dit betreft dan de doorlopende FBTO reisverzekering voor het gezin. Uiteraard kan er ook gekozen worden om een reisverzekering voor twee personen of voor één persoon af te sluiten.

Tijdelijke variant FBTO reisverzekering

De tijdelijke variant van de FBTO reisverzekering is bij uitstek geschikt voor een ieder, die slechts eenmaal per jaar een keer op vakantie gaat of één keer per jaar een weekendje weg gaat naar een ander land. Hier wordt bovendien het voordeel geboden om alleen te betalen voor dat wat nodig is aan dekking

FBTO doorlopende reisverzekering

De FBTO doorlopende reisverzekering biedt een prima standaard dekking per persoonlijke hulpverlening en een bagagedekking. De dekking geldt standaard voor vakanties en reizen in Europa, maar naar wens kan er ook voor een werelddekking worden gekozen in een aanvullende module. De FBTO doorlopende reisverzekering kent geen poliskosten voor het afsluiten en heeft verschillende mogelijkheden met betrekking tot de maximale reisduur, waarop de polis van toepassing is

 

* De genoemde maximale dekkingen zijn per persoon, maar voor koppels en gezinnen kunnen andere maxima van toepassing zijn. Dekkingen en bedragen kunnen net als overige polisvoorwaarden verschillen per aanbieder. Check daarom voor het afsluiten altijd eerst de polisvoorwaarden.

Product Reisverzekering
Type Doorlopend
Basispremie volwassenen € 26,33 op jaarbasis
Basispremie koppels € 41,85 op jaarbasis
Basispremie gezinnen € 59,73 op jaarbasis
Standaard dekking Bagage en persoonlijke hulpverlening
Dekkingsgebied Standaard Europa. Werelddekking mogelijk.
Maximale reisduur 60 of 365 aaneengesloten dagen
Poliskosten eenmalig
Opmerking
Dekkingsmogelijkheden
Rubriek Maximale dekking*
Hulpverlening personen Maximaal tot € 12.000,-
Bagage Maximaal tot € 2.500,-
Medische kosten Aanvullende dekking tegen kostprijsvergoeding
Annulering Aanvullende verzekering tot € 14.000,-
Ongevallen Aanvullende verzekering tot € 70.000,-
Wintersport / onderwatersport Aanvullende wintersportdekking. Met deze module zijn risico's van wintersport en onderwatersport verzekerd.
Autohulp Aanvullende dekking
Zakelijk Aanvullende module voor zakelijke reizen, maar ook voor stage- of studiereizen en vrijwilligerswerk
Bagage eigen risico € 100,- per gebeurtenis

Standaard dekking

Onder de standaard dekking van de FBTO reisverzekering valt onder meer de bagagedekking met een maximale vergoeding van 2.500 euro per persoon met een totaalbedrag van 7.500 euro per polis. Er wordt voor de bagagedekking een eigen risico gehanteerd van 100 euro per gebeurtenis. Ook persoonlijke hulpverlening valt onder de standaard dekking net als een maximale vergoeding van 500 euro voor schade aan het vakantieverblijf en de inboedel ervan. Verder wordt er ook dekking geboden tegen verlies, beschadiging of diefstal van reisdocumenten.

Aanvullende dekking en verzekering

Bij het afsluiten van een FBTO doorlopende reisverzekering is het mogelijk om een aanvullende dekking of verzekering te nemen. Er wordt bijvoorbeeld de mogelijkheid geboden om een annuleringsverzekering af te sluiten met een maximale vergoeding van 14.000euro op jaarbasis. Bij het voortijdig afbreken van de reis worden de resterende kosten met deze polis vergoed. Er geldt wel een voorwaarde met betrekking tot het afsluiten van deze polis en dat is dat de annuleringsverzekering veertien dagen na datum van boeking moet worden afgesloten. Een ongevallenverzekering is eveneens optioneel als aanvulling op de FBTO doorlopende reisverzekering. Wintersport en onderwatersport brengen extra risico’s met zich mee, die via een aanvullende module kunnen worden gedekt. Verder geldt er de mogelijkheid voor een dekking van medische kosten en hulp bij voertuigen. De lang op reis module voorziet in een dekking voor 365 aaneengesloten dagen.

Conclusie FBTO doorlopende reisverzekering

De FBTO doorlopende reisverzekering kan dekking bieden in Europa of in de rest van de wereld, waarbij de basisdekking naar wens kan worden uitgebreid met één of meerdere passende modules. De FBTO Alarmcentrale voorziet in gratis hulpverlening in het buitenland en naast het eigen gezin kunnen tot maximaal vier personen meeverzekerd worden op de polis van de FBTO doorlopende reisverzekering. Met de module zakenreizen kan er dekking worden geboden voor zakenreizen, maar ook voor studiereizen of stagereizen. De FBTO doorlopende reisverzekering biedt tijdens elke reis dekking tegen diefstal of verlies van documenten en bagage. Tot de basisdekking behoren ook persoonlijke hulpverlening en een dekking voor aansprakelijkheid. FBTO biedt de doorlopende reisverzekering online aan tegen een scherpe premie, waarbij er uit acht modules een keuze kan worden gemaakt om zo compleet mogelijk op reis te gaan.