FBTO caravanverzekering

FBTO caravanverzekering

Met de FBTO caravanverzekering kan de reis goed verzekerd ondernomen worden. Het kampeermiddel biedt alle vrijheid om van een onbezorgde vakantie of heerlijk weekend weg te genieten. Het is dan ook een waardevol bezit dat goed beschermd kan worden met de FBTO caravanverzekering. Profiteer van de voordelen, zoals van een volledige verzekering voor nieuwe caravans gedurende vijf jaar. Bij uitval wordt er bovendien tot twintig dagen vervangend verblijf geregeld.

Dekking samenstellen

Een ander voordeel van de FBTO caravanverzekering is dat de verzekering zelf samengesteld kan worden op basis van verschillende dekkingen. Het basispakket van de FBTO caravanverzekering biedt bescherming tegen de financiële risico’s als gevolg van brand, diefstal, storm, explosie en verkeersongelukken. Overigens is de verzekering niet alleen van toepassing op caravans, maar ook op vouwwagens. Bij schade of uitval wordt getracht om de vouwwagen of caravan in een periode van twee dagen weer te laten repareren. Om het kampeermiddel optimaal te verzekeren kunnen de aanvullende modules uitkomst bieden.

Modules

De basis van de FBTO caravanverzekering kan aangevuld worden met uiteenlopende modules. Zo zijn accessoires als een fietsenrek, zonnepaneel of een reservewiel niet standaard inbegrepen in de nieuwwaarde. Om de inventaris van de caravan, vouwwagen of stacaravan te dekken kan er voor de aanvullende module Inventaris worden gekozen. Ook een voortent en luifel kunnen dekking vinden in een aparte module net als uit- en aanbouwen, zoals schuttingen en schuurtjes. De consument heeft bij de FBTO caravanverzekering dus veel vrijheid om zelf dekkingen te selecteren als aanvulling op de basisverzekering.

Beoordelingen van onze klanten

Reisverzekering online

Aegon-Reis
★★★☆☆
Aegon biedt bij de Reisverzekering Online de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Indien er sprake is van een reisverzekering binnen het Woon&Vrije Tijdpakket dan wordt er geen eigen risico gehanteerd. De verzekerde kan bij het online afsluiten van een Aegon reisverzekering de keuze maken om het eigen risico te bepalen op een bedrag tussen 0 euro en 200 euro. De premie van de Aegon reisverzekering kan gelijk online worden vastgesteld en de polis kan meteen worden afgesloten.... ”
- Michael Helmerst

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou

Standaard dekking

Achmea-reis
★★★★☆
“De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.”
- Florine Veldman