FBTO overlijdensrisicoverzekering

Zelf de hoogte kiezen van verzekerd bedrag

Voor 50.000 euro verzekerd vanaf 6 euro per maandag

Flexibele per vijf jaar of vaste premie

Beste overlijdensrisicoverzekeraar

Financieel vangnet bij overlijden

FBTO overlijdensrisicoverzekering

Het overlijden van een partner kan grote financiële gevolgen met zich meebrengen voor het achterblijvende gezin. Na het overlijden van de partner kan er een deel van het gezinsinkomen wegvallen, waarvan het financiële risico niet altijd gedragen kan worden door de nabestaanden. Met het afsluiten van een FBTO overlijdensrisicoverzekering kan het financiële risico als gevolg van het overlijden voor een groot deel worden weggenomen. De FBTO overlijdensrisicoverzekering kan dan ook beschouwd worden als een financieel vangnet als een partner of gezinslid komt te overlijden.

Verzekerd bedrag

Bij het afsluiten is het mogelijk om zelf de hoogte van het verzekerd bedrag te bepalen. Er kan dus rekening gehouden met het bedrag aan inkomsten dat wegvalt na het overlijden, zodat het gezin financieel gezien niet in een lastig parket terecht zal komen. De verzekering kan dan ook worden afgesloten om bij een vroegtijdig overlijden voor een lange tijd het gezinsinkomen nog aan te vullen. Dat bedrag dat wordt uitgekeerd na het overlijden kan besteed worden aan het levensonderhoud, maar ook aan specifieke doeleinden, zoals aan studiekosten van de kinderen of voor het kunnen betalen van de hypotheek. De FBTO overlijdensrisicoverzekering kan worden afgesloten op één persoon, maar het is ook mogelijk om deze op twee personen af te sluiten.

Twee varianten

Er zijn twee varianten beschikbaar. Zo is er de flexibele variant, waarbij er sprake is van een flexibele premie per vijf jaar. Om de vijf jaar kan de polis dan worden aangepast aan de persoonlijke situatie. De tweede variant betreft de vaste overlijdensrisicoverzekering, waarbij de verzekering wordt afgesloten voor een vaste periode en de premie net als het verzekerd bedrag gelijk zal blijven. De overlijdensrisicoverzekering kan ook prima als aanvulling worden gebruikt op de Algemene Nabestaandenwet.

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk