Aegon inboedelverzekering

AEGON inboedelverzekering

De Aegon inboedelverzekering biedt dekking voor schade aan spullen in het huis, maar ook de goederen in de schuur en in de tuin vallen onder de dekking van de verzekering. Indien er in een huurwoningen verbeteringen zijn aangebracht, geldt dat deze verbeteringen eveneens onder de verzekeringsdekking vallen. Desgewenst kunnen consumenten bij het afsluiten van een Aegon inboedelverzekering een aanvullende dekking nemen. Op die manier zijn waardevolle spullen namelijk ook buiten het huis goed verzekerd.

Dekking Aegon inboedelverzekering

Schade aan de inboedel kan op allerlei manieren ontstaan. Indien er een inbraak plaatsvindt, kunnen er spullen worden meegenomen, maar ook worden beschadigd. Als er brand ontstaat, kan zelfs de volledige inboedel vernietigd worden. Zo zijn er talloze situaties die tot schade aan de goederen in huis, in de tuin en in de schuur kunnen leiden. De Aegon inboedelverzekering biedt dekking voor de schade van dergelijke situaties.

U bent met de inboedelpolis verzekerd tegen schade die ontstaat door water, maar ook door neerslag, vandalisme, brand en inbraak. Buiten het woonhuis zijn de goederen eveneens goed verzekerd, maar daarop gelden wel enkele uitzonderingen. Vandalisme en verlies van spullen vallen namelijk niet onder de dekking. Er gelden overigens meerdere uitsluitingen die betrekking hebben op de Aegon inboedelverzekering. Schade die door eigen gebrek ontstaat of door het niet onderhouden van het woonhuis gelden als een uitsluiting.

Schadevergoeding

Bij schade aan spullen wordt vanuit de Aegon inboedelverzekering doorgaans het bedrag verstrekt om de goederen weer tegen nieuwwaarde te kopen. Indien er goederen zijn die een lagere waarde kennen dan 40 procent van het bedrag waarvoor de spullen zijn gekocht, dan wordt de werkelijke waarde van deze goederen vergoed. Er wordt dan een dagwaarde vastgesteld. Er zijn nog een aantal uitzonderingen van toepassing, waarbij de verzekerde niet het volledige aankoopbedrag terug zal krijgen. Deze uitzonderingen staan in de voorwaarden van de polis beschreven.

Garantie tegen onderverzekering

Er kan garantie tegen onderverzekering worden geboden door de inboedelwaardemeter te gebruiken voor het afsluiten van een Aegon inboedelverzekering. De inboedelwaardemeter is online beschikbaar en aangeraden wordt om eerst altijd de toelichting daarop door te nemen. Bij de inboedelwaardemeter dienen een aantal gegevens te worden ingevuld, zoals de oppervlakte van de woning net als de leeftijd van de kostwinner en de samenstelling van het huishouden.

Op het moment dat de consument bij het afsluiten van een Aegon inboedelverzekering de uitkomst van de berekening van de inboedelwaardemeter gebruikt als verzekerd bedrag wordt er garantie geboden tegen onderverzekering.

De inboedelwaardemeter is een methode die door het Verbond van Verzekeraars is vastgesteld. De uitkomst betreft een gemiddelde en dat kan betekenen dat de werkelijke waarde van de inboedel afwijkt. Er wordt echter bij het gebruikmaken van deze methode altijd garantie tegen onderverzekering geboden. Dat betekent dat de werkelijke waarde bij schade aan de inboedel zal worden vergoed.

De premie van de Aegon inboedelverzekering kan online worden berekend, waarbij voor het verzekerd bedrag van de inboedelwaardemeter gebruik gemaakt kan worden.

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk