Verzekering op andere naam

Verzekering op andere naam

In principe moet een autoverzekering altijd op naam van de kentekenhouder worden afgesloten. Dat komt omdat de kentekenhouder als de eigenaar van de auto wordt beschouwd. Er zijn echter situaties, waarin een van de ouders voor het eigen kind een autoverzekering wensen af te sluiten. Of dat de verzekering op naam van de partner komt te staan. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom een autoverzekering op een andere naam afgesloten zou moeten worden, maar het is niet altijd mogelijk.

Autoverzekering op naam van de partner

De enige persoon die een auto kan verzekeren is de kentekenhouder, maar daar geldt wel een uitzondering op. Het is namelijk mogelijk om onder bepaalde voorwaarden de auto op naam van de partner te verzekeren. Beide partners moeten dan wel op hetzelfde adres wonen. Ook als er sprake is van een tweede auto van de partner binnen hetzelfde huishouden bestaat er een mogelijkheid om een autoverzekering op naam van de partner te stellen. Beide auto’s zijn dan verzekerd op één naam en het aantal schadevrije jaren kan vaak meetellen voor de tweede polis.

Autoverzekering op naam ouder

Jonge bestuurders moeten vaak een hoge premie voor de autoverzekering betalen. De verzekeraars hanteren een hogere premie, omdat jongeren in het verkeer een groter risico vormen. De jonge bestuurder zou profiteren van een lagere premie indien een van de ouders de polis op eigen naam zet. Het is af te raden om de auto van het kind op eigen naam te verzekeren en zeker als de ouder ook als regelmatig bestuurder op de polis staat vermeld. Er is dan namelijk sprake van fraude als niet de ouder, maar het kind de regelmatige bestuurder blijkt te zijn. Bij schade zal er dan niet uitgekeerd hoeven te worden door de verzekeraar. Bovendien kan het kind geen schadevrije jaren opbouwen als de verzekering niet op de eigen naam staat. De premie zal in het begin hoog zijn, maar later gaan dalen bij schadevrij rijden.

Uitkering bij schade

Alleen voor partners kan het aangeraden worden om de autoverzekering op één naam af te sluiten. De uitkering bij schade zal in het geval van fraude namelijk niet tot uitbetaling komen als de verzekeraar fraude vaststelt, omdat de autoverzekering op een andere naam staat. Dat kan dus tot grote financiële problemen leiden en bovendien komt men dan op een zwarte lijst te staan. Het afsluiten van een nieuwe autoverzekering wordt dan zeer moeilijk, omdat er sprake is van het bekendstaan als verzekeringsfraudeur.

Populaire autoverzekeringen

De meest voordelige autoverzekeringen

Tourcaravan va.Meer..Premie
anwb € 24,82 informatie PREMIE
unive € 12,29 informatie PREMIE
Centraal Beheer Achmea € 12,29 informatie PREMIE
FBTO € 18,94 informatie PREMIE
Inshared € 17,15 informatie PREMIE