Voordelige autoverzekering

Voordelige autoverzekering

De meest voordelige autoverzekering vinden is minder moeilijk dan het lijkt. Er hoeft alleen maar met een aantal zaken rekening gehouden te worden, zoals het letten op de premie en op de dekking. Het vergelijken van de opties levert al snel de meest voordelige autoverzekering op.

Autoverzekering premie

Door een premie in rekening te brengen, kan de verzekeraar het geld gebruiken om schades te vergoeden. Aangezien verzekeraars vaak meer willen dan alleen de schade vergoeden, kosten hebben en er zelf ook beter van willen worden, valt de premie hoger uit dan nodig zou zijn voor het dragen van de kosten en de schadelasten. De concurrentiestrijd kan in het voordeel van de consument uitvallen als er een goede vergelijking wordt gemaakt. Dan kan er namelijk een voordelige autoverzekering worden verkregen.

Voordelige autoverzekeringen vergelijken

Bij het vergelijken van autoverzekeringen komen er vanzelf een aantal voordelige mogelijkheden tevoorschijn. Daarna is het een kwestie van de dekking, service en premies nog eens naast elkaar te leggen om bij de beste en meest voordelige autoverzekering uit te komen. Ga bij de eerste vergelijking in elk geval wel altijd uit van de gewenste dekking en eventuele aanvullende verzekeringen. Verder kan de service en wijze van schadeafhandeling nog een rol spelen bij het maken van een definitieve keuze.

Populaire autoverzekeringen

Voordeliger met vrijwillig eigen risico

Een voordelige autoverzekering kan nog voordeliger uitpakken als er voor een vrijwillige eigen risico wordt gekozen bij het afsluiten van de polis. Er zijn meerdere verzekeraars die standaard een eigen risico in de voorwaarden hebben opgenomen, maar daarnaast nog de mogelijkheid bieden om een vrijwillig eigen risico te selecteren. Met een vrijwillig eigen risico kan de premie dalen. Bij eventuele schade moet er dan wel een hoger bedrag betaald worden dan als er geen sprake is van een vrijwillig eigen risico.

Kies de juiste dekking

Een autoverzekering dient natuurlijk om goed verzekerd te zijn bij schade. Daarom is het van belang om de juiste dekking te nemen. De dekking van de autoverzekering kan worden afgeleid op basis van de leeftijd van de auto. Voor een auto van tien jaar is het zinloos om een all risk verzekering af te sluiten, maar voor een nieuwe auto die rechtstreeks van de dealer komt is dat wel aan te raden. Daartussen in kan dan gekozen worden voor een beperkt casco dekking.

 

Is de keuze voor een dekking gemaakt, dan kan de vergelijking beginnen om een voordelige autoverzekering af te sluiten.

De meest voordelige autoverzekeringen

Tourcaravan va.Meer..Premie
anwb € 24,82 informatie PREMIE
unive € 12,29 informatie PREMIE
Centraal Beheer Achmea € 12,29 informatie PREMIE
FBTO € 18,94 informatie PREMIE
Inshared € 17,15 informatie PREMIE