ANWB scooterverzekering

Complete dekking

Voordelige premie

Standaard een jaar aanschafwaarde garantie

No-claimkorting 75 procent

ANWB scooterverzekering

De ANWB scooterverzekering wordt tegen een lage premie aangeboden en kent een uitgebreide dekking. Zodra een kenteken van een scooter op naam komt te staan is de eigenaar verplicht vanaf dat moment over een wa verzekering te beschikken. De wettelijke aansprakelijkheid houdt in, dat er schade wordt vergoed aan derden als er met de scooter een ongeval is veroorzaakt. Naast deze dekking kan er afhankelijk van de leeftijd van de scooter ook een uitgebreide polis worden afgesloten.

Dekking

De wa dekking van de ANWB scooterverzekering biedt een maximale vergoeding van schade aan derden van 2,5 miljoen euro voor materiële schade. Voor letselschade geldt een maximale vergoeding aan derden van 6 miljoen euro. Wie de scooter ook verzekerd wil hebben tegen diefstal, kan voor de module diefstal kiezen. Deze module biedt overigens niet alleen dekking tegen diefstal, maar ook tegen schade door brand of storm. Een andere module is de dekking aanrijding. Daarmee wordt dekking geboden tegen schade aan de eigen scooter als gevolg van een aanrijding door eigen schuld of vandalisme.

Eigen risico

Bij de diefstaldekking zal in het eerste verzekeringsjaar van de ANWB scooterverzekering de nieuwwaarde van de scooter worden vergoed. In het tweede en derde jaar geldt dat er per maan 1,8 procent van de nieuwwaarde zal worden afgeschreven. Er wordt alleen een eigen risico gehanteerd bij de modules diefstal en aanrijding met een hoogte van 125 euro per gebeurtenis. Bij de wa dekking is er geen eigen risico. Voor het vaststellen van de hoogte van de premie wordt rekening gehouden met de postcode, leeftijd van de verzekerde en met de no-claim korting.

Beoordeling van onze klanten

ANWB autoverzekering

De ANWB autoverzekering biedt verschillende dekkingen, waarbij u altijd op een goede service kunt rekenen net als op betrouwbare hulp. Het is dan ook niet voor niets dat u vierentwintig uur per een beroep kunt doen op de alarmcentrale van deze verzekeraar. Met de ANWB autoverzekering kunt u bovendien profiteren van een groot aantal voordelen.

Keuze uit dekkingen

De primaire dekking voor het verzekeren van de auto betreft de wettelijke aansprakelijkheid. Per schadegebeurtenis is het maximaal verzekerd bedrag vijf miljoen euro voor letselschade en voor materiële schade geldt een maximaal verzekerd bedrag per gebeurtenis van 2,5 miljoen euro. De uitgebreidere dekking is de Schade Beperkt polis, waarbij schade aan uw auto als gevolg van storm of diefstal gedekt zal zijn. De meest uitgebreide dekking wordt geboden in de Schade Compleet polis. De schade aan uw auto, die door u zelf veroorzaakt wordt, zal hiermee ook worden vergoed. Op het moment dat de auto met deze polis nog geen jaar oud is en total loss wordt verklaard, zal de nieuwwaarde worden vergoed.

Aanvullende dekkingen ANWB autoverzekering

Uiteraard hebt u de mogelijkheid uw auto te verzekeren met aanvullende dekkingen. Dat biedt u bijvoorbeeld de gelegenheid om voor de Extra Auto Accessoires polis te kiezen, waarmee de standaardvergoeding zal worden verhoogd tot vijfduizend euro. Een andere mogelijkheid is om voor verkeersrechtsbijstand een polis af te sluiten. Verder zijn er mogelijkheden om te kiezen voor de polis Zekerheid voor inzittenden of voor de polis Drie jaar aanschafwaardegarantie.

Premie berekenen

U kunt de premie van de gewenste ANWB autoverzekering online berekenen, zodat u meteen weet waar u aan toe bent. De berekening van de premie is geheel vrijblijvend en schept dan ook geen verplichtingen. Vervolgens kunt u de ANWB autoverzekering online afsluiten.

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk