Opzeggen

Opzeggen

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom mensen een autoverzekering opzeggen.

 

Het is verstandig om de autoverzekering schriftelijk op te zeggen en de brief aangetekend te verzenden. Verzekeraars kunnen ook andere manieren toelaten om op te zeggen, zoals telefonisch. Let dan goed op het ontvangen van een bevestiging van de opzegging, zodat daar zekerheid over bestaat.

Vrijwaringbewijs

Bij de verkoop of sloop van een auto is het belangrijk om het verkregen vrijwaringbewijs goed te bewaren. De verzekeraar eist in het geval van het beëindigen van de autoverzekering als gevolg van verkoop of sloop een kopie van het vrijwaringbewijs. Met het vrijwaringbewijs wordt namelijk aangetoond dat het kentekenbewijs niet meer op naam van de verzekerde staat. Stuur bij het opzeggen van de autoverzekering zo snel mogelijk de opzegging met het vrijwaringbewijs naar de verzekeraar-

 

Wie een auto heeft verkocht en weer een nieuwe wagen heeft aangeschaft kan bij dezelfde verzekeraar blijven, waarbij de autoverzekering desgewenst wordt aangepast naar een andere dekking. De premie kan natuurlijk in dat geval ook wijzigen, want deze wordt gebaseerd op de dekking van de nieuwe auto. De verzekering kan ook tijdelijk geschorst worden als de oude auto is verkocht en er nog even op de nieuwe auto gewacht moet worden. Gedurende de schorsing hoeft er geen premie te worden betaald.

Wijzigingen voorwaarden of premie

De voorwaarden of de premie van de autoverzekering mogen tussentijds door de verzekeraar gewijzigd worden. Als dat nadelig is voor de verzekerde, dan heeft deze vervolgens het recht om de autoverzekering op te zeggen. Daar is wel een periode van dertig dagen voor vastgesteld na het ontvangen van de wijziging van voorwaarden of premie.

Autoverzekering opzeggen

Een veel voorkomende reden om een autoverzekering op te zeggen is de keuze om naar een andere verzekeraar over te stappen. Dat kan altijd nadat het eerste verzekeringsjaar is verstreken, waarbij er vervolgens elk moment kan worden opgezegd en er wel rekening gehouden moet worden met de opzegtermijn. Het is wel verstandig om de acceptatie van de nieuwe verzekeraar af te wachten voordat de bestaande polis wordt beëindigd. Maak eventueel gebruik van de handige overstapservice die de nieuwe verzekeraar te bieden heeft.

Opzeg redenen

Wie van plan is om de autoverzekering op te zeggen kan dat in elk geval doen in de volgende situaties:

  • Verkoop van de auto
  • Total loss na ongeval
  • Auto gestolen
  • Wijziging in de premie
  • Wijziging in de voorwaarden
  • Einde eerste verzekeringsjaar

Populaire Autoverzekeringen

De meest voordelige autoverzekeringen

Tourcaravan va.Meer..Premie
anwb € 24,82 informatie PREMIE
unive € 12,29 informatie PREMIE
Centraal Beheer Achmea € 12,29 informatie PREMIE
FBTO € 18,94 informatie PREMIE
Inshared € 17,15 informatie PREMIE

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk