Opzegtermijn

Opzegtermijn

Tegenwoordig hebben autoverzekeringen een standaard termijn van één verzekeringsjaar. Wie langer dan een verzekeringsjaar bij de verzekeraars is, heeft het recht de autoverzekering dagelijks op te zeggen. De opzegtermijn is uiteraard wel van toepassing en die bedraagt over het algemeen een maand. Door deze mogelijkheid van opzeggen en de korte opzegtermijn van de autoverzekering, is het nu makkelijker om over te stappen.

 

Het Verbond van Verzekeraars heeft enige jaren geleden het initiatief genomen om een einde te maken aan de stilzwijgende verlenging van de autoverzekering. Dit houdt in dat er niet automatisch weer een verlenging voor een heel verzekeringsjaar plaatsvindt na afloop van het eerste jaar. Wie dus langer dan een jaar geleden een autoverzekering heeft afgesloten, kan nu altijd overstappen en de polis beëindigen rekening houdend met de opzegtermijn.

Opzegtermijn toepassen

Wie in een kalenderjaar bijvoorbeeld op 12 maart een autoverzekering heeft afgesloten, kan een jaar later bijvoorbeeld op 2 april de polis beëindigen en overstappen naar een goedkopere verzekeraar. Met inachtneming van de opzegtermijn kan er dus na een jaar dagelijks worden opgezegd.

 

Het eerste verzekeringsjaar zijn er weinig mogelijkheden tot het opzeggen van de autoverzekering, maar de verzekering mag wel al ruim van tevoren worden opgezegd. Let in ieder geval altijd op de voorwaarden van wijze van opzeggen en de opzegtermijn van de autoverzekering. Overigens wordt er na het afsluiten van een autoverzekering een bedenktermijn gegeven van een periode van veertien dagen.

Populaire autoverzekeringen

De meest voordelige autoverzekeringen

Tourcaravan va.Meer..Premie
anwb € 24,82 informatie PREMIE
unive € 12,29 informatie PREMIE
Centraal Beheer Achmea € 12,29 informatie PREMIE
FBTO € 18,94 informatie PREMIE
Inshared € 17,15 informatie PREMIE

Beoordelingen van onze klanten

Reisverzekering online

Aegon-Reis
★★★☆☆
Aegon biedt bij de Reisverzekering Online de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Indien er sprake is van een reisverzekering binnen het Woon&Vrije Tijdpakket dan wordt er geen eigen risico gehanteerd. De verzekerde kan bij het online afsluiten van een Aegon reisverzekering de keuze maken om het eigen risico te bepalen op een bedrag tussen 0 euro en 200 euro. De premie van de Aegon reisverzekering kan gelijk online worden vastgesteld en de polis kan meteen worden afgesloten.... ”
- Michael Helmerst

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou