Opzegtermijn

Tegenwoordig hebben autoverzekeringen een standaard termijn van één verzekeringsjaar. Wie langer dan een verzekeringsjaar bij de verzekeraars is, heeft het recht de autoverzekering dagelijks op te zeggen. De opzegtermijn is uiteraard wel van toepassing en die bedraagt over het algemeen een maand. Door deze mogelijkheid van opzeggen en de korte opzegtermijn van de autoverzekering, is het nu makkelijker om over te stappen.

 

Het Verbond van Verzekeraars heeft enige jaren geleden het initiatief genomen om een einde te maken aan de stilzwijgende verlenging van de autoverzekering. Dit houdt in dat er niet automatisch weer een verlenging voor een heel verzekeringsjaar plaatsvindt na afloop van het eerste jaar. Wie dus langer dan een jaar geleden een autoverzekering heeft afgesloten, kan nu altijd overstappen en de polis beëindigen rekening houdend met de opzegtermijn.

Opzegtermijn toepassen

Wie in een kalenderjaar bijvoorbeeld op 12 maart een autoverzekering heeft afgesloten, kan een jaar later bijvoorbeeld op 2 april de polis beëindigen en overstappen naar een goedkopere verzekeraar. Met inachtneming van de opzegtermijn kan er dus na een jaar dagelijks worden opgezegd.

 

Het eerste verzekeringsjaar zijn er weinig mogelijkheden tot het opzeggen van de autoverzekering, maar de verzekering mag wel al ruim van tevoren worden opgezegd. Let in ieder geval altijd op de voorwaarden van wijze van opzeggen en de opzegtermijn van de autoverzekering. Overigens wordt er na het afsluiten van een autoverzekering een bedenktermijn gegeven van een periode van veertien dagen.

Populaire autoverzekeringen

De meest voordelige autoverzekeringen

Tourcaravan va.Meer..Premie
anwb € 24,82 informatie PREMIE
unive € 12,29 informatie PREMIE
Centraal Beheer Achmea € 12,29 informatie PREMIE
FBTO € 18,94 informatie PREMIE
Inshared € 17,15 informatie PREMIE

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.