Schadevrije jaren in leaseverklaring

Bij het rijden in een leaseauto is het ook soms handig om te weten wat het aantal schadevrije jaren is. Na afloop van de lease overeenkomst wordt er door de leasemaatschappij een verklaring schadevrij rijden verstrekt. Dat wordt de leaseverklaring genoemd. Daarin staat opgenomen hoeveel schadevrije jaren er in totaal zijn opgebouwd tijdens de lease overeenkomst. Bij het afsluiten van een autoverzekering van de auto voor privégebruik kan dit aantal schadevrije jaren gebruikt worden.

De meest voordelige autoverzekeringen

Tourcaravan va.Meer..Premie
anwb € 24,82 informatie PREMIE
unive € 12,29 informatie PREMIE
Centraal Beheer Achmea € 12,29 informatie PREMIE
FBTO € 18,94 informatie PREMIE
Inshared € 17,15 informatie PREMIE

Leaseauto schadevrije jaren

Met een leaseauto kunnen net zo goed schadevrije jaren worden opgebouwd als in het rijden met een auto tijdens privéritten. Er vindt in de leaseverklaring geen opsomming plaats van het aantal schadevrije jaren. In de verklaring worden wel alle schadegevallen genoemd, die zich tijdens de overeenkomst hebben voorgedaan. De nieuwe autoverzekeraar zal vervolgens op basis van de informatie in de leaseverklaring beoordelen welke bonus/malus trede van toepassing zal zijn. Alle schadegevallen worden bij een leaseauto geclaimd, want deze dient na schade immers hersteld te worden. Het kan dus voorkomen dat kleine schade met een eigen auto niet geclaimd zou zijn, maar omdat er sprake is van een leaseauto wel gemeld zou worden. Indien er dus sprake is geweest van schade rijden met een leasewagen, zal dat van invloed zijn op het aantal schadevrije jaren.

Geldigheid leaseverklaring

De geldigheid van de leaseverklaring betreffende het schadevrij rijden is slechts één jaar geldig. Daar moet dus wel rekening meegehouden worden bij het afsluiten van een autoverzekering. Bovendien zijn er verzekeraars die nadere eisen stellen aan de leaseverklaring. Bijvoorbeeld dat de verklaring op naam is gesteld of dat schades en de leaseperiode erin moeten zijn opgenomen. Bij het afsluiten van een autoverzekering is het verder niet altijd mogelijk om het totale aantal schadevrije jaren mee te laten tellen. Er zijn namelijk verzekeraars, die een maximum stellen aan het aantal schadevrije jaren van de leaseperiode. Informeer daar dus eerst naar bij het afsluiten van een autoverzekering op basis van een leaseverklaring met het aantal schadevrije jaren. Is de auto eigendom geweest van de werkgever, dan zijn er andere voorwaarden van toepassing op het kunnen aantonen van het aantal schadevrij gereden jaren. Daarvoor kan een werkgeversverklaring schadevrije jaren verkregen worden.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.